Zin om een keer lekker ongezond te eten thuis? Maak dan dit Mac menu, met gerechten van de welbekende fastfoodketen. Zelfgemaakt is dat echt een stuk lekkerder!

Als voorgerecht maak je, hoe kan het ook anders, kipnuggets. Lekker van hele stukken kipfilet. Ik testte ook een versie met kipgehakt, maar die was toch echt minder lekker. Voordeel daarvan is wel dat je de kruiden door het vlees kan mengen, dat geeft dan wel weer extra smaak aan het vlees zelf.

Dan een Quarter Pounder, een van de klassiekers van McDonalds. En als toetje mag de McFlurry natuurlijk niet ontbreken. Ik ben nog steeds geschokt hoe makkelijk het is om dat te maken, zo jammer dat ik daar nu pas achter kom...

KokenKoken

Ingrediënten voor 4 personen

Kipnuggets
400 gr kipfilet
150 gr bloem
1 el knoflookpoeder
1 el uipoeder
1 tl zout
Snuf peper
1 ei
150 ml water
Frituurpan of liter zonnebloemolie en een thermometer
Saus naar keus, bv. bbq saus

Quarter Pounder
460 gr rundergehakt
4 afbak hamburgerbroodjes

8 plakken cheddar
4 augurken
1 ui
Milde mosterd
Ketchup
800 gr franse frietjes
Amerikaanse frietsaus

McFlurry
600 ml roomijs
4 el melk
Toppings naar keus

Zo maak je het Mac menu

Voor dit menu kan je alles eigenlijk het beste maken op het moment dat je het gaat eten. Alles is snel gemaakt, dus je staat geen uren in de keuken. Het is wel handig om alvast de burgers te vormen en de ui en augurk voor de burgers te snijden. Verder is er geen voorbereiding nodig.

Kipnuggets

Eigenlijk duurt het maken van de kipnuggets nog het langste in dit menu. Dat komt vooral omdat je er een flink aantal maakt en ze niet allemaal tegelijk gebakken kunnen worden. Het is wel echt easypeacy om net zulke lekkere (eigenlijk nog lekkerdere) kipnuggets te maken als bij de Mac.

Bekijk hier het recept voor de kipnuggets >>

Quarter Pounders

Toen ik tegen mijn vriend zei dat ik een Mac menu wilde maken, waren we het er snel over eens dat de quarter pounder het hoofdgerecht moest worden. Volgens ons toch wel de lekkerste burger en bijkomend voordeel is dat je zelf geen sausjes hoeft te maken, zoals bijvoorbeeld bij de Big Mac. Gewoon een beetje ketchup, mosterd, ui en augurk erop en je bent klaar.

Lees hier hoe je Quarter Pounders maakt >>

McFlurry

Als laatste maak je de McFlurries. Kies zelf welke topping je gebruikt. Ik kocht een zak met mini chocoladereepjes, dan kan iedereen zelf kiezen welke smaak ze willen. Wij gingen voor Snickers, je hebt 6 mini Snickers nodig voor 1 McFlurry. Haal het ijs vast even uit de vriezer als je de Quarter Pounders gaat eten, zodat het iets zachter is.

Hier lees je hoe je McFlurries maakt >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.