Quarter Pounder

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 07:02

Toen ik tegen mijn vriend zei dat ik een Mac menu wilde maken, waren we het er snel over eens dat de quarter pounder het hoofdgerecht moest worden. Volgens ons toch wel de lekkerste burger en bijkomend voordeel is dat je zelf geen sausjes hoeft te maken, zoals bijvoorbeeld bij de Big Mac. Gewoon een beetje ketchup, mosterd, ui en augurk erop en je bent klaar.

De Quarter Pounder heeft zijn naam te danken aan het gewicht van de burger die erop ligt, namelijk een kwart Amerikaanse pond. In gram is dat 113,4 gram. Zo precies is mijn keukenweegschaal niet, dus ik ging voor burgers van 115 gram.

De kunst is om deze zo dun mogelijk te maken, bij het bakken krimpen ze namelijk behoorlijk waardoor je broodje ineens nog maar half belegd is. Zorg dus dat heel dunnen burgers maakt die rondom zeker 2 cm groter zijn dan je broodjes.

Ingrediënten voor 4 burgers

460 gr rundergehakt
4 afbak hamburgerbroodjes
4 augurken
1 ui
Milde mosterd
Ketchup
800 gr franse frietjes
Amerikaanse frietsaus
8 plakken cheddar

KokenKoken

Het recept om zelf een Quarter Pounder te maken

  1. Verwarm de gril en snij de burgerbroodjes doormidden.
  2. Snij de ui in halve ringen en de augurk in plakken.
  3. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen van 115 gram per stuk. Vorm er hamburgers van en leg deze tussen 2 stukken huishoudfolie. Neem nu een plat bord, pan of snijplank. Druk hiermee de burgers mooi plat, zodat ze, zoals hierboven al aangegeven, zeker 2 cm groter zijn dan de burgerbroodjes.
  4. Verhit de frituurpan of airfryer en bak de frietjes volgens de aanwijzingen opde verpakking.
  5. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de burgers 4 minuten per kant. In de Quarter Pounder burgers zitten geen kruiden, bestrooi de burgers tijdens het bakken wel met wat zout. En eventueel (hoort eigenlijk niet maar is wel lekker) met wat peper.
  6. Gril ondertussen de binnenkant van de broodjes knapperig.
  7. Leg op de onderkant van de broodjes een plakje cheddar, besmeer de bovenkant van de broodjes met ketchup en mosterd.
  8. Leg dan een burger op de cheddar en daarbovenop nog een plakje cheddar. Dan de ui en augurk en daarop de bovenkant van je broodje.
  9. Serveer met de friet en Amerikaanse frietsaus.

Eet smakelijk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.