Vegan cheesecake met rum-appels

Gepubliceerd op 13 maart 2022 om 07:00

Ik sluit de week zonder vlees (en zuivel) af met een heerlijke vegan cheesecake. Het heeft eigenlijk niks met cheese te maken, want het wordt gemaakt van cashewnoten en kokosmelk. Maar de structuur lijkt dus echt op een cheesecake en is megalekker!

Zelfs mijn vriend, die nogal sceptisch is over vegan eten en mijn vegan bakkunsten (eerlijk is eerlijk het mislukt regelmatig), keek nogal beteuterd na het proeven en moest toegeven dat dit toch echt lekker was :) Ik ben zelf eigenlijk ook wel verbaasd dat het in één keer gelukt is... Maar goed, zeker een aanrader om zelf ook te maken dus!

KokenKoken

Ingrediënten voor 1 vegan cheesecake

Bodem
75 gr plantaardige roomboter
200 gr vegan koekjes
20 gr suiker
Vulling
200 gr rauwe cashews
250 ml kokosroom
100 ml citroensap
75 gr suiker
2 gr agar agar
1 tl kaneel
Topping
2 appels
50 ml citroensap
50 ml maple syrup
50 ml bruine rum
1/2 tl kaneel
2 gr agar agar

Aan de slag met deze vegan cheesecake

  1. Neem een bakvorm (ik gebruikte een brownievorm van 17 bij 27 cm) en bedek met huishoudfolie of bakpapier.
  2. Doe de cashewnoten in een kom en giet er warm water bij, zodat het helemaal onder water staat. Laat 20 minuten weken.
  3. Maak ondertussen de bodem: maal de koekjes fijn en smelt de boter. Meng de suiker door de koekjes en roer dan door de gesmolten boter. Verspreid over de bodem van de bakvorm, druk aan en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  4. Giet na 20 minuten de cashews af en doe samen met de kokosroom in een blender. Zet de blender aan en laat ongeveer 10 minuten blenderen, zodat je een mooie gladde massa krijgt.
  5. Doe de citroensap en suiker in een pannetje en breng aan de kook, als de suiker helemaal is opgelost voeg je de agar agar toe. Laat 2 minuten meekoken en haal dan van het vuur.
  6. Als het cashewmengsel mooi glad is mix je het cintroenmengsel erdoor, samen met de kaneel .
  7. Giet over de bodem en zet in de koelkast. Laat tenminste een uur opstijven.
  8. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Doe samen met de kaneel, citroensap, maple syrup en rum in een pannetje. Breng aan de kook en laat 5 tot minuten koken, tot de appel zacht is. Voeg dan de agar agar toe en kook nog 2 minuten.
  9. Giet de appels met al het vocht over de taart heen. Verspreidt er gelijkmatig overheen en laat nog tenminste een uur opstijven in de koelkast.
  10. Snij in stukjes en serveer bij de koffie en thee of als toetje.

Eet smakelijk!


Meer zoete vegan recepten om eens te proberen:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.