Rabarberjam

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 07:00

Van rabarber kan je heel lekkere jam maken! Jam is natuurlijk behoorlijk zoet doordat je het met veel suiker maakt, maar dat combineert juist erg goed met het zure van de rabarber. Het is supersimpel, je bent er zo mee klaar én je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Dus... waar wacht je nog op... ;)

Ingrediënten voor een flinke pot jam

(de hoeveelheid op de foto was ongeveer de helft van wat ik maakte met dit recept, een groot deel gebruikte ik voor deze rabarberjamkoeken)

500 gr rabarber
410 gr geleisuiker
Sap van een halve citroen
0,5 tl vanille extract

KokenKoken

Zo maak je rabarberjam

  1. Snij de rabarber in stukjes van ongeveer anderhalve centimeter.
  2. Doe in een pan en roer de suiker, het citroensap en het vanille extract erdoor.
  3. Warm langzaam op, zodat de suiker oplost. Als de suiker is opgelost zet je het vuur iets hoger en breng je het aan de kook. Laat 4 tot 5 minuten stevig koken en haal dan van het vuur.
  4. Roer goed door, zodat de rabarber helemaal uit elkaar valt. Doe in een afsluitbare bak of een jampot en laat helemaal afkoelen.
  5. Lekker op een boterham of beschuitje. Een tip van mij is om het te combineren met kaas en een beetje tuinkers, heerlijk! (als je tenminste van de combi van kaas en jam houdt, niet iedereen schijnt dat normaal te vinden, maar wat mij betreft een aanrader!)

Eet smakelijk!


Meer zoete recepten om een keer te maken!