Makkelijke truffels van koekjes

Gepubliceerd op 31 maart 2022 om 07:00

Wil jij op een makkelijke manier heerlijke truffels maken!? Lees dan vooral verder, want deze stroopwafel, oreo en speculoostruffels zijn lekker én makkelijk :) Ik maakte van iedere soort truffel 6 stuks, maar je kan natuurlijk ook gewoon 1 soort maken. Kan je niet kiezen, dan zou ik zeker voor de stroopwafel variant gaan. Die was hier absoluut de favoriet! Of kies gewoon je eigen favoriete koekje. Om ze te maken maal je de koekjes simpelweg fijn, meng je de kruimels met mascarpone en dip je ze in gesmolten chocola. Veel makkelijker kan dus niet. 

Nog een tip, je houdt waarschijnlijk chocola over nadat je truffels klaar zijn. Roer er ongezouten pinda's door en je hebt binnen no-time ook nog heerlijke pindarotsjes. 

Ingrediënten voor 18 truffels

100 gr speculoos (+extra voor garnering)
35 gr mascarpone

100 gr stroopwafels (+extra voor garnering)
25 gr mascarpone

100 gr oreo's (+extra voor garnering)
25 gr mascarpone

275 gr chocola (melk, puur of wit naar smaak)
18 cocktailprikkers

Extra: pinda's voor de overgebleven chocola

KokenKoken

Zo maak je deze makkelijke truffels

  1. Maal de koekjes fijn. Meng de fijngemalen koekjes met de juiste hoeveelheid mascarpone (voor de koekjes zonder vulling heb je iets meer mascarpone nodig, anders is het te droog).
  2. Draai balletjes van het kruimel-mascarpone mengsel en leg ze op een schaaltje. Steek in iedere truffel een cocktailprikker en zet de truffels een uurtje in de vriezer.
  3. Verkruimel ondertussen de koekjes voor de garnering, of snij in kleine stukjes.
  4. Hak de chocola fijn en doe ongeveer 3 kwart in een hitebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje water en smelt de chocola au-bain-marie. Als alles gesmolten roer je de rest van de chocola erdoor. Blijf roeren tot alles gesmolten is, zo tempereer je de chocola op een makkelijke manier. 
  5. Haal de truffels uit de vriezer en dip ze een voor een in de chocola en zet op een bord op bakplaat met wat bakpapier tot ze uitgehard zijn. 
  6. Verwarm de chocola dan nog even opnieuw. Druppel een voor een wat chocola op de truffels en garneer met de stukjes fijngemalen of gesneden koek. Bewaar de truffels in de koelkast. 

Tip: Je kan de overgebleven chocola gewoon laten stollen en later ergens anders voor gebruiken. Maar je kan er ook ongezouten pindas door roeren en die in hoopjes op een bakplaat met bakpapier scheppen. Laat de chocola stollen en je hebt heerlijke pindarotsjes :)

Eet smakelijk!


Probeer ook deze recepten eens: