Gezonde(re) Snickers bites

Gepubliceerd op 26 januari 2021 om 08:33

Snickers zijn lekker, maar zitten vol suiker en andere onduidelijke ingrediënten. Ik maakte deze gezondere variant. Niet 100% gezond, want er zit gewoon chocola omheen en de dadels zijn natuurlijk ook een soort suikerbommetjes. Maar er zitten verder geen toegevoegde geraffineerde suikers in en ook alle andere toevoegingen (de E-nummers) ontbreken. Wel zitten er lekker veel pinda's, dadels en pindakaas in.

Heerlijk snoepen zonder schuldgevoel (tenzij je ze natuurlijk allemaal achter elkaar opeet)! Ik gebruikte trouwens Tony Chocolonely donkere melk chocola. Maar gewoon puur of melk kan natuurlijk ook, net wat je zelf lekker vindt.

Films en seriesFilms en series

Ingrediënten voor 10 stuks

Bodem

75 gr pinda's
75 gr dadels
40 gr pindakaas
Snuf zout

Karamel

125 gr dadels
25 gr boter of kokosolie
1 el melk
85 gr pindakaas

Verder nodig

50 gr pinda's
200 gr chocola

Aan de slag

Het maken van de Snickers is eigenlijk heel makkelijk:

  1. Bedek een cakevorm met bakpapier (plak het papier eventueel vast door de vorm eerst in te vetten).
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine of blender en maal tot een plakkerige massa. Verdeel dit over de bodem van de cakevorm, druk plat met een lepel.
  3. Doe nu alle ingrediënten voor de karamel in de keukenmachine of blender en maal fijn, dit wordt nog een stuk plakkeriger dan de bodem.
  4. Verdeel de karamel over de bodem en druk ook plat met een lepel. Strooi de pinda's erover en druk goed aan in de karamel.
  5. Zet een uur in de vriezer.
  6. Doe de chocola in een pan en zet in een pan met heet water op laag vuur. Smelt de chocola zo au-bain-marie.
  7. Haal de Snickers uit de vriezer en snij in 10 vierkanten (eerst over de lengte doormidden en dan iedere reep in vijven).
  8. Haal de Snickers bites één voor één door de gesmolten chocola, zodat ze helemaal bedekt zijn en leg op een stuk bakpapier.
  9. Laat de chocola in de koelkast uitharden.

Eet smakelijk!


Probeer deze tussendoortjes ook een keer: