Vegan anijscake met Ouzocrème

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 06:45

Anijsliefhebbers opgelet! Deze cake is heerlijk op smaak gebracht met anijspoeder en Ouzo. Je maakt hem af met een botercrème waarin ook Ouzo zit. Hij ziet er simpel uit, maar smaakt en ruikt heerlijk. Ik kon er geen genoeg van krijgen, na ieder plakje wilde ik meer!

De cake en crème zijn allebei volledig vegan en makkelijk te maken. Voor de cake meng je eigenlijk gewoon alle ingrediënten door elkaar en bakken maar. En voor de crème laat je de keukenmachine het meeste werk doen. Enige lastige is eigenlijk dat het citroensap ervoor kan zorgen dat de botercrème gaat schiften. Dat los je makkelijk op door de kom in een bak met warm water te zetten en gewoon te roeren (liefst met een pannenlikker) tot het niet meer geschift is. Laat dan helemaal afkoelen en klop weer luchtig in de keukenmachine.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Ingrediënten voor 1 cake (ca 25 cm)

120 ml ongezoete sojamelk
0.5 el natuurazijn
195 gr bloem
125 gr suiker
5 gr bakpoeder
5 gr baksoda
0,25 tl zout
1 tl anijspoeder
60 gr kokosolie
0,5 tl vanille extract
90 gr appelmoes
60 ml Ouzo
Ouzocrème
100 gr plantaardige roomboter (op kamertemperatuur)
100 gr poedersuiker
2 el Ouzo
0.5 el citroensap

Aan de slag met vegan anijscake

  1. Zet je cakevorm klaar, vet in en bedek de bodem en korte kanten met een stuk bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de ongezoete sojamelk met de natuurazijn en laat even staan, het gaat een beetje klonteren.
  3. Roer de bloem, het suiker, bakpoeder, de baksoda, het zout en anijspoeder door elkaar in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
  4. Smet de kokosolie in de magnetron of in een pannetje, meng met de sojamelk, het vanille extract, de appelmoes en de Ouzo.
  5. Giet de vochtige ingrediënten in het kuitje bij de droge ingrediënten en roer geleidelijk door elkaar tot alles gemengd is. Roer niet langer dan nodig is om alles te mengen.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Laat daarna helemaal afkoelen.
  7. Snij de boter in blokjes en doe in de mixkom van de keukenmachine, klop luchtig en voeg geleidelijk de poedersuiker toe.
  8. Als alles gemixt en mooi luchtig is voeg je al kloppend de Ouzo en het citroensap toe.
  9. Laat de Ouzocrème iets opstijven en smeer dan over de afgekoelde cake heen.

Eet smakelijk!


Serveer de cake bij de koffie na dit plantaardige menu: