Vegan gele curry met pompoen en broccoli

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 07:00

Ik heb een recept voor een lekkere vegan curry voor je. Je maakt deze gele curry helemaal zelf en dat is eigenlijk best makkelijk. Je hebt wel een flinke lijst ingrediënten  nodig, maar dan krijg je wel een heerlijke smaakvolle curry. 

De curry is gemaakt van tomaten en kokosmelk, je maakt het op smaak met onder andere kerrie, gember en knoflook. Ik bereidde het met pompoen en broccoli, maar heb je liever meer of een andere groente? Voeg die dan gewoon toe. 

Ingrediënten voor 6 personen:

6 tomaten
2 uien
4 cm verse gember
1/2 tl chilivlokken
1 tl gemalen citroengras
1 tl kurkuma
3 el kerriepoeder
4 teentjes knoflook
1 tl zout
1 kleine pompoen (ca 650 gr)
500 gr broccoli
850 ml kokosmelk
100 gr ongezouten cashewnoten
25 gr kokosrasp
Bosje koriander
750 gr rijst

Het recept voor deze gele curry

  1. Snipper de ui, schil de helft van de gember en snij fijn en pers de knoflook uit. Snij de tomaten in blokjes.
  2. Snij ook de pompoen in blokjes en de broccoli in roosjes. De steel van de broccoli kan je ook gewoon gebruiken, snij die in blokjes.
  3. Verhit wat zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak daarin de gember, knoflook en ui aan.
  4. Voeg na een minuutje de chilivlokken, kerrie, citroengras, kurkuma en het zout toe. Bak ook een minuutje mee en voeg dan de tomaat toe.
  5. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat 5 tot minuten zachtjes koken.
  6. Doe de rijst in een pan, snij de rest van de gember in plakjes (je hoeft het niet te schillen) en voeg samen met de kokosmelk toe aan de rijst en giet er water bij, zodat de rijst ongeveer anderhalve cm onder water staat. Breng aan de kook en kook in 10 tot 15 minuten droog op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en laat daarna met deksel op de pan staan tot jullie gaan eten.
  7. Voeg de pompoen toe aan de curry en kook mee. Voeg na 5 minuten ook de broccoli toe, kook dan nog 10 minuten.
  8. Verhit een droge pan en rooster daarin de cashews en kokosrasp.
  9. Snij ondertussen de koriander fijn, maar let wel goed op dat de cashews en kokos niet verbranden.
  10. Serveer de curry met los erbij de rijst, kokoscashews en koriander. 

Eet smakelijk!


Probeer ook eens deze vegan recepten:

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.