Vegan cashewnotensoep

Het recept voor deze cashewnotensoep kwam ik tegen in Delicious. Ik maakte het voor dit vegan kerstmenu. Het heeft een lichtzoete en lichtpittige smaak. Erg lekker en een goed begin van een lekker dinertje.

 Je kan de soep grotendeels van te voren klaarmaken (t/m stap 6). Warm hem vlak voor het eten op en breng hem dan op smaak peper en de mangochutney. Zo sta je niet te lang in de keuken terwijl je gasten er al zijn.

Ingrediënten voor 6 personen

400 gr ongezouten cashewnoten
2 uien
2 teentjes knoflook + 2 ter garnering
3 tl gemberpoeder
4 tl komijnpoeder
2,5 groentebouillonblokjes
225 ml vegan kookroom (bv. Haver quisine van Oatly)
Chilipepertje naar smaak
2 el limoensap
5 el mango chutney ( de chutney van Patak is vegan)
Chilivlokken ter garnering
Verse koriander ter garnering (fijngesneden)

Wil je meer inspiratie voor jouw kerstdiner? Bekijk hier mijn 45 favoriete kerstrecepten >>


Het recept voor vegan cashewnotensoep

  1. Doe 300 gram van de cashewnoten in een kom en giet er kokend water overheen. Laat een uurtje weken.
  2. Snipper ondertussen de uien en snij 2 teentjes knoflook fijn, of pers ze uit. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur 5 minuten aan. Ze moeten zacht en glazig worden, maar niet bruin kleuren.
  3. Voeg dan het komijn- en gemberpoeder en de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
  4. Giet de cashewnoten af en voeg toe. Roer er goed doorheen en verkruimel na een minuutje de bouillonblokjes erover. Giet er 1,25 liter water bij en laat 5 minuten koken.
  5. Laat iets afkoelen en giet dan in een blender. Maal goed fijn en giet dan via een zeef terug in de pan.
  6. Snij de overige 2 teentjes knoflook in plakjes en snij de overige 100 gram cashews doormidden. Rooster de cashews ongeveer 5 minuten in een droge pan, voeg dan een beetje olie toe en bak de knoflook nog 2 minuutjes mee. Bestrooi met zout en zet apart tot gebruik.
  7. Voeg de kookroom en het limoensap toe en breng de soep weer aan de kook.
  8. Snij het pepertje fijn en voeg naar smaak toe aan de soep. Voeg niet meteen alles toe, maar proef tussendoor even of het niet te pittig wordt.
  9. Roer de mango chutney door de soep. Proef en breng op smaak met zout en eventueel extra peper en chutney.
  10. Verdeel de soep over 6 kommen en garneer met de geroosterde cashews en knoflook, chilivlokken en koriander. Druppel er nog wat olijfolie in. Serveer eventueel met brood en kruidenboter.

Eet smakelijk!

Maak ook eens deze lekkere soepjes:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.