Knolselderijsoep met cantharellen en kruidenboter

Tijd voor een lekker soepje! Mijn favoriete soorten soep, zijn pureersoepjes. Lekker makkelijk en vol met groenten, voor een gezonde maaltijd, lunch of voorgerecht. Deze keer ging ik voor knolselderijsoep, op basis van een recept van Crisp. Ik voegde daar nog wat overgebleven wortelen en pastinaak aan toe. Nog een voordeel van zo'n pureersoepje, je kan gewoon alle restjes erbij gooien.

Je garneert deze soep met cantharellen (of gewone champignons) en druppelt er wat gesmolten kruidenboter overheen. Dat geeft een heerlijke extra smaak aan de soep. 

Onderstaande ingrediënten zijn voor vier personen als voorgerecht, voor twee als lunch of samen met wat brood als avondmaaltijd voor twee.

Ingrediënten voor 4 personen

450 gr knolselderij
100 gr wortel
100 gr pastinaak
1 flinke rode ui
1 teen knoflook
350 ml groentefond
350 ml volle melk
10 gr verse peterselie
100 gr cantharellen
100 gr kruidenboter

Mooi en gezondMooi en gezond

Zo maak je deze knolselderijsoep

  1. Schil de knolselderij en snij in blokjes, snij de pastinaak en wortel ook in kleine stukken en snipper de ui en de knoflook.
  2. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Roer de knolselderij, wortel en pastinaak erdoor.
  3. Giet de melk en groentefond erbij en breng aan de kook. Kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar op laag vuur. Doe de deksel maar deels op de pan en hou goed in de gaten dat de melk niet overkookt.
  4. Snij ondertussen de cantharellen in grove stukken en snij de peterselie fijn.
  5. Voeg de peterselie toe aan de soep als de groenten gaar zijn en pureer met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
  6. Voeg zoveel water toe tot de soep de dikte heeft die jij lekker vindt. Breng op smaak met peper en zout en hou warm op een laag vuurtje.
  7. Verhit nu een klontje van de kruidenboter in een koekenpannetje en bak de cantharellen ongeveer 5 minuten, zodat ze zacht zijn, maar nog wel een beetje een bite hebben. Voeg naar smaak peper toe.
  8. Zet het vuur laag, schep de cantharellen naar 1 kant van de pan en voeg aan de andere kant de rest van de kruidenboter toe en laat deze smelten.
  9. Schep ondertussen de soep in kommen, verdeel de cantharellen erover en druppel de gesmolten kruidenboter over de soep.

Eet smakelijk!


Tips voor hoofdgerechten na de knolselderijsoep:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.