Warme bonensalade met diamanthaas

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 06:46

Dit is niet zomaar een salade, maar een volledige warme en gezonde maaltijd. Geen AVG-tje, maar een BVG-tje. Je vervangt de aardappels namelijk voor geroosterde bonen. Lekker voedzaam en net zo vullend als aardappels. Ik maakte het voor het Weight Watchers menu, aangezien er na 3,5 jaar foodbloggen toch wel wat kilo’s af moeten.

Bij WW hebben alle ingrediënten punten gekregen en mag je een beperkt aantal punten per dag eten. Er zijn ook flink wat gezonde producten die 0 punten hebben en peulvruchten vallen daar onder. Perfect dus om daar de aardappels mee te vervangen. In dit gerecht hebben alleen de olijfolie en het vlees punten, de rest kan je eigenlijk onbeperkt eten. Alhoewel natuurlijk voor alles altijd wel geldt dat ‘met mate’ beter is.

Deze warme salade zit in ieder geval bomvol smaak en staat binnen circa 35 minuten op tafel. Maak je hem voor een etentje? Hou er dan wel rekening mee dat je het pas op het laatste moment kan maken, dan is het echt het lekkerst! T/m stap 4 kan je het wel vast voorbereiden.

Ingrediënten voor 4 personen

Ca. 500 gr diamanthaas (liefst in 2 gelijke stukken) (9 pnt)
2 rode uien (0 pnt)
500 gr groene asperges (0 pnt)
550 gr bonenmix (uitlekgewicht) (0 pnt)
2 tl gerookt paprikapoeder (0 pnt)
1 tl komijnpoeder (0 pnt)
2 teentjes knoflook (0 pnt)
3 tl (verse) tijm (0 pnt)
3 el witte wijnazijn (0 pnt)
2,5 el olijfolie (12 pnt)
200 gr radijsjes (0 pnt)

Aan de slag met deze warme bonensalade met diamanthaas

 1. Haal de diamanthaas een half uurtje van te voren uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
 2. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
 3. Snipper de ui en snij de radijsjes in dunnen plakjes. Was de asperges, snij de houtige onderkant eraf en snij de rest in schuine stukjes van 3 à 4 cm. Pers de knoflook uit of snij fijn.
 4. Giet de bonen af en laat even uitlekken. Meng daarna met 1 el van olijfolie en met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.
 5. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster ca. 20 minuten in de oven.
 6. Dep de diamanthaas droog en wrijf in met een beetje olie. Prik een kerntemperatuurmeter in het midden en stel in op 51 graden.
 7. Verhit 1 el olie in een koekenpan of hapjes en bak het vlees op hoog vuur aan. Zet het vuur dan iets lager en bak tot de kerntemperatuur 51 graden heeft bereikt.
 8. Wikkel het vlees dan in aluminiumfolie en laat even rusten.
 9. Voeg de laatste halve el olie toe aan de pan van het vlees en bak de ui en asperges ongeveer 5 minuten, voeg de laatste minuut het teentje knoflook toe.
 10. Zet het vuur uit en breng de salade op smaak met de azijn, het tijm en peper en zout. Roer ook de radijsjes en de geroosterde bonen erdoor.
 11. Haal de diamanthaas uit de folie en snij tegen de draad in, in dunne plakken.
 12. Schep de salade op 4 borden. Leg de plakken vlees erop en bestrooi met peper en nog een beetje grof zeezout.

Eet smakelijk!


Serveer een van deze lekkere èn gezonde toetjes na de bonensalade:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.