Weight Watchers menu

Een etentje terwijl je probeert af te vallen? Dat kan prima! Sinds ik begonnen ben met dit blog vlogen de kilo’s eraan. Begin dit jaar werd het me echt teveel, dus ben ik met Weight Watchers gestart. Je mag daarbij in principe alles eten, maar wel met mate. Aan alle voedingsmiddelen zijn punten toegekend. Hoe gezonder, hoe minder punten. En groenten, fruit, peulvruchten en bv. magere kwark hebben 0 punten. Je hebt een maximaal aantal punten per dag, plus een aantal extra weekpunten die je zelf kan verdelen. Bijvoorbeeld allemaal tegelijk tijdens een etentje of feestje, of gewoon iedere dag een paar extra punten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me niet heel strak aan het aantal punten hou, maar inmiddels zijn de eerste 6 kilo’s er toch af. Het leek me leuk om een menu te maken dat netjes binnen de punten valt, waarbij je ook nog gewoon kan ontbijten en lunchen.

Dit menu start met een preisoep, die je lekker romige maakt door er magere smeerkaas doorheen te roeren. Een handige les die ik van WW leerde, 20+ smeerkaas is goed te gebruiken om soep en saus romig te maken en een licht kaassmaakje te geven. Deze soep heeft per persoon 5 punten. Het hoofdgerecht is een heerlijke bonensalade met diamanthaas. Dit gerecht heeft ook slechts 5 punten per persoon, doordat je vooral ingrediënten met 0 punten gebruikt. Alleen het vlees en de olijfolie kosten punten. Een ideaal gerecht als je gezond wil eten en/of af wilt vallen.

En je kan ook gewoon nog een toetje eten, een heerlijke chia-yoghurtpudding met kokos, mango en gember. Je gebruikt vooral magere yoghurt en mango (0 punten), door kokosmelk en honing toe te voegen wordt het wat romiger en zoeter. Je maakt het af met een geraspte kokos, een heerlijk toetje voor 6 WW-punten.

Alles bij elkaar heeft dit menu 16 punten per persoon, dat betekent dat je nog 6 punten over hebt voor het ontbijt en de lunch. Niet megaveel, maar genoeg om lekker van te eten. Zeker als je bedenkt dat je een heerlijk 3 gangen menu gaat eten ’s avonds 😉

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ingrediënten voor 4 personen

Preisoep met hamblokjes
3 middelgrote preien (0 pnt)
125 ml droge witte wijn (3 pnt)
1 knoflookteentje (0 pnt)
2 groentebouillonblokjes (2 pnt)
1 el olijfolie (5 pnt)
75 gr 20+ smeerkaas (4 pnt)
125 gr hamblokjes (6 pnt)
Peper naar smaak (0 pnt)
Nootmuskaat naar smaak (0 pnt)

Warme bonensalade met diamanthaas
Ca. 500 gr diamanthaas (liefst in 2 gelijke stukken) (9 pnt)
2 rode uien (0 pnt)
500 gr groene asperges (0 pnt)
550 gr bonenmix (uitlekgewicht) (0 pnt)
2 tl gerookt paprikapoeder (0 pnt)
1 tl komijnpoeder (0 pnt)
2 teentjes knoflook (0 pnt)
3 tl (verse) tijm (0 pnt)
3 el witte wijnazijn (0 pnt)
2,5 el olijfolie (12 pnt)
200 gr radijsjes (0 pnt)

Zomerse chia-yoghurtpudding
500 gr magere yoghurt (0 pnt)
100 ml kokosmelk light (4 pnt)
30 gr honing (7 pnt)
6 el chiazaad (6 pnt)
Mango puree
300 gr mangoblokjes (ca. 1 grote mango) (0 pnt)
1 tl verse gember (0 pnt)
0,5 tl limoensap (0 pnt)
50 ml kokosmelk light (2 pnt)
1 bl. gelatine (0 pnt)
1 el kokosrasp (5 pnt)

Zo maak je het Weight Watchers menu

Voor dit menu is het lekker om een aantal onderdelen pas op het laatste moment te maken. Je staat dus nog wel even in de keuken tijdens het eten, maar als je alles goed voorbereid valt het reuze mee. Het toetje maak je wel helemaal van te voren, dus als het hoofdgerecht klaar is hoef je niet meer te koken.

Chia-yoghurtpudding met mango, gember en kokos

Het toetje kan je helemaal voorbereiden, strooi alleen vlak voor het serveren de kokosrasp er pas op. Hou er rekening mee dat de pudding ongeveer 3 uur moet opstijven, dus begin op tijd. Of maak het gewoon een dag van te voren alvast.

Lees hier hoe je chia-yoghurtpudding met mango maakt >>

Preisoep met hamblokjes

De preisoep wordt het lekkerst als je deze pas vlak voor het eten maakt, ander wordt de prei veel te zacht. Zorg dat je alle ingrediënten vast afgewogen hebt klaarliggen en bereidt het recept tot stap 3 voor. Daarna heb je de soep in een kwartiertje op tafel staan.

Bekijk hier het recept voor preisoep met hamblokjes >>

Warme bonensalade met diamanthaas

Als laatste het hoofdgerecht, vooral het vlees is natuurlijk vers gebakken het lekkerst. Maar ook de bonen en groenten vind ik warm lekkerder dan helemaal koud. Zorg dat je alles vast snijdt en afgewogen klaar hebt staan (t/m stap 4). Dan is deze warme salade in ongeveer 25 klaar.

Hier vind je het recept voor warme bonensalade met diamanthaas >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.