Deze panna cotta smaakt heerlijk naar thee met melk. Lekker nostalgisch voor mij, aangezien we dat altijd dronken als we thuis kwamen van de basisschool. Met een koekje erbij natuurlijk en daarna lekker buiten spelen.
Panna cotta is een perfect toetje bij een menu, want je kan het gewoon een dag van te voren al maken. In dit geval warm je de slagroom op met theezakjes en theebiscuitjes erin. Laat het rustig zo’n 25 minuten trekken, zodat de smaken er goed intrekken. Daarna giet je het in bakjes, of in dit geval in mooie theekopjes. Daarna moet je nog wel even geduld hebben, want het moet wel 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer er een koekje bij en je hebt een lekker toetje dat er ook nog super leuk uitziet!
Perfect voor theeleuten, die natuurlijk dan meteen ook dit thee menu moeten proberen!
Zo maak je thee en koekjes panna cotta
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
- Doe de slagroom in een pan met de suiker. Voeg ook de theezakjes toe. Doe de theebiscuitjes in het losse theezakje en voeg ook toe. (je kan de koekjes ook los toevoegen, maar dan heb je wel meer kans dat er stukjes in de panna cotta blijven zitten)
- Zet de pan op het vuur en warm rustig op tot net onder het kookpunt. Laat ongeveer 15 minuten op het vuur staan.
- Haal dan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de slagroom zodat het helemaal oplost.
- Laat nog ongeveer 10 minuten staan met de thee en koekjes erin. Roer af en toe door, zodat het nog niet opstijft.
- Haal dan de thee en koekjes eruit en giet via een vergiet in een maatbeker met schenkmondje.
- Schenk de panna cotta nu in 4 theekopjes of andere bakjes.
- Dek af met huishoudfolie en laat tenminste 4 uur opstijven in de koelkast.
- Serveer de panna cotta met een lekker koekje.
Eet smakelijk!
Serveer de thee en koekjes panna cotta na een van deze hoofdgerechten: