Naan van de BBQ

Gepubliceerd op 4 september 2021 om 08:06

Deze lekkere naanbroodjes komen van de BBQ en ze waren heerlijk! Dip ze lekker in een curry of eet ze los, allebei lekker :) Je kan ze trouwens ook gewoon in de oven bakken, maar ik maakte ze als onderdeel van de Indiase BBQ, wat echt een aanrader is als je BBQ plannen hebt. In beide gevallen heb je een pizzasteen nodig, of gebruik een gewone (hete) bakplaat om ze op te leggen.

Het deeg maak je op basis van bakpoeder. Het moet wel een uurtje rusten, maar hoeft niet heel lang te rijzen zoals met gistdeeg. Begin dus wel op tijd, maar je hebt gelukkig geen uren nodig om dit lekkere naanbrood te maken.

Ingrediënten voor 4 kleine naanbroodjes

225 gr bloem
1 tl suiker
0,5 tl zout
0,5 tl bakpoeder
1 ei
125 ml melk
1 el zonnebloemolie (+extra om in te vetten)
Zeezout en chilivlokken naar smaak

Zo maak je dit naanbrood

  1. Zeef het bloem en bakpoeder in een kom en roer het zout en de suiker erdoor.
  2. Roer het ei los met de melk en voeg geleidelijk toe aan het bloemmengsel. Maak een deuk in het deeg en giet daar de olie in. Wrijf je handen in met een beetje olie om plakkend deeg te voorkomen en kneed de olie door het deeg.
  3. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een uur rusten. Begin aan het eind van de rusttijd vast met de pizzasteen in de BBQ of oven (op 250 graden) voor te verwarmen.
  4. Verdeel het deeg in 4 stukken en kneed er balletjes van (eventueel weer met ingevette handen). Plet de balletjes fijn to platte lapjes en rek ze iets uit tot een naanvorm. Dek af en laat nog 10 minuten rusten.
  5. Smeer de bovenkant in met wat zonnebloemolie e bestrooi met zeezout en chilipoeder naar smaak.
  6. Leg het deeg op de pizzasteen en bak tot ze opzwellen en bruin kleuren (ongeveer 15 minuten, maar dat is afhankelijk van de temperatuur). Draai ze om en bak nog zo'n 10 minuten tot ze gaar en knapperig zijn. Op mijn pizzasteen pasten maar 2 naans tegelijk. Als je genoeg ruimte hebt kan je ze na het omdraaien op het rooster leggen ipv de steen, zodat je de andere twee alvast op de steen kan bakken.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.