Vlaflip met homemade vanillevla

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 06:47

Waarom er een recept voor vlaflip op mijn blog staat? Het is toch gewoon een kwestie van vla, yoghurt en fruitpuree of siroop in een bakje gieten? Dat klopt! Maar je kan ook alle onderdelen van de vlaflip zelf maken. Ik maakte het als onderdeel van het Back to basics menu en koos ervoor om alleen de vanillevla zelf te maken.

Zelf vla maken is helemaal niet moeilijk en wel een stuk lekkerder dan uit een pak. Wil je alles zelf maken? De recepten daarvoor vind je bijvoorbeeld terug in de Toetjesbijbel.

Ingrediënten voor 4 personen

500 ml volle yoghurt
6 el vruchtenpuree of siroop
Wat rode vruchten, zoals frambozen of bessen
Vanillevla
1 ltr volle melk
0,5 vanillestokje
75 gr suiker
40 gr maizena
4 eidooiers

Zo maak je deze vlaflip

  1. Zet een schaal met daarop een fijne zeef klaar.
  2. Doe 900 ml van de melk in een pannetje. Snij het vanillesokje open, schraap het merg eruit en doe samen met het stokje in de melk. Zet op een middelhoog pitje en breng aan de kook.
  3. Roer ondertussen de suiker en maizena door elkaar. Voeg de overige 100 ml melk toe en roer tot een glad mengsel. Klop daarna de 4 eidooiers erdoor.
  4. Schep het vanillestokje uit de melk zodra het kookt. Giet al roerend met een garde ongeveer de helft van de hete melk bij het maizenapapje. Als het goed gemixt is giet je dat mengsel bij de rest van de melk in de pan.
  5. Blijf nog steeds roeren met de garde en breng het mengsel weer aan de kook. Laat het al roerend 1 tot 2 minuten koken.
  6. Giet dan door de zeef in de kom. Dek af met huishoudfolie direct op de vla, zodat er geen vel ontstaat. Laat in de koelkast helemaal afkoelen. Roer vlak voor het serveren nog even goed door met de garde.
  7. Zet 4 schaaltjes klaar en giet aan de ene kant yoghurt in het schaaltje en andere kant de vanillevla, zodat het ongeveer gelijk verdeeld is. Schenk wat fruitpuree of siroop in het midden en maak af met wat rode vruchten.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Serveer de vlaflip na een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.