Chocolade galette met aardbeien

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 08:25

Ik heb weer een lekker receptje voor jullie! Deze zoete galette is een heerlijk toetje of gebakje voor tussendoor. Er zitten cacao, witte chocola en melkchocola in, lekker veel chocola dus. En wat is daar nou lekkerder bij dan verse aardbeien!? Ik vind het een heerlijke combinatie.

Ik maakte 2 kleine galettes, maar je kan er ook 1 grotere van maken. Overigens is een hartige galette ook erg lekker, bijvoorbeeld de cherrytomaten-galette uit het lunch deluxe menu. Maar nu gaan we lekker voor zoet met chocola en aardbeien :)

Ingrediënten voor 2 eenpersoons-galettes

125 gr bloem
2 tl cacoa
30 gr suiker
75 gr koude roomboter
0,5 el koud water
1 ei
200 gr aardbeien
35 gr witte chocola
70 gr  mascarpone + 1 el extra
35 gr melkchocola

Zo maak je de chocolade galette

 1. Eerst maak je het deeg, zorg dat alle ingrediënten goed zijn. Snij de boter in blokjes en zet terug in de koelkast. Klop het ei los in een bakje en zet in de koelkast. Zet ook een glaasje koud water in de koelkast.
 2. Roer de bloem, het cacao en de suiker door elkaar. Kneed nu de koude boter erdoorheen, zodat je een kruimelig deeg krijgt.
 3. Kneed de helft van het ei erdoor, en daarna ook de el water.
 4. Maak een bal van het deeg, wikkel in een stuk huishoudfolie en leg een uur in de koelkast.
 5. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snij in plakjes.
 6. Snij de witte chocola in blokjes en doe in bakje. Smelt de chocola in de magnetron op 750 watt. Zet hem steeds 25 seconden aan en roer de chocola dan steeds door. Herhaal tot bijna alles gesmolten is, blijf daarna roeren tot alles gesmolten is. Meng een flinke eetlepel mascarpone (van de 70 gr) door de chocola en roer dat mengsel dan door de rest van de mascarpone tot een glad mengsel.
 7. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het deeg uit de koelkast.
 8. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot 2 plakken van ongeveer 15 cm doorsnee.
 9. Smeer de mascarpone erop, maar laat de buitenste rand vrij. Verdeel de aardbeien over de mascarpone. Vouw de rand van het deeg naar binnen.
 10. Bak de taartjes 2 minuten in de oven.
 11. Laat afkoelen en smelt dan de melkchocolade op dezelfde manier als de witte chocola.
 12. Roer dan de extra eetlepel mascarpone door de chocola.
 13. Doe het chocolademengsel in een spuitzak met een smal, ongekarteld spuitmondje en verdeel de chocola over de taartjes.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.