Witte bonenstamppot met geitenkaas en spinazie

Deze stamppot is perfect voor geitenkaasliefhebbers! Maak hem als voorgerecht bij dit stamppot menu, of zet het gewoon als doordeweekse hoofdmaaltijd op tafel. Gebruik een zachte geitenkaas met sterke smaak, ik ging voor zo'n rol met een korstje. Zo krijg je echt een goede geitenkaassmaak in je stamppot. En zo'n plakje ziet er mooi uit als garnering. De puree van deze stamppot maak je grotendeels van witte bonen. Daarmee maak je een heerlijke, zachte puree.

Ik voegde wat aardappels toe om het iets steviger te maken, maar je kan het zeker ook met alleen witte bonen maken. Scheelt ook weer zo'n 20 minuten, omdat je geen aardappels hoeft te schillen en koken. Je kan zowel diepvries of verse spinazie gebruiken voor de stamppot, met verse spinazie creëer iets meer structuur.

Ingrediënten voor 4 personen

Serveer voor 4 personen als voorgerecht of voor 2 als hoofdgerecht

180 gr aardappels
300 gr witte bonen (uitlekgewicht)
1 kleine ui
1 rood pepertje
150 gr (diepvries) spinazie
15 gr boter
180 gr zachte geitenkaas (rol)
35 gr zongedroogde tomaatjes (+ extra voor garnering)

KokenKoken

Zo maak je witte bonenstamppot met geitenkaas en spinazie

  1. Breng een pan water met zout aan de kook en doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  2. Schil de aardappels en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de bonen toe. Giet daarna af en laat even uitdampen zonder deksel.
  3. Snij ondertussen de ui en het pepertje fijn. Als je verse spinazie gebruikt snij die dan iets kleiner. Snij de tomaatjes in kleine stukjes.
  4. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en het pepertje een paar minuten aan op middelmatig vuur. Voeg wat peper en zout toe en roer de spinazie erdoor.
  5. Bak nog een paar minuten tot de spinazie geslonken is en roer dan de tomaatjes erdoor. Snij ondertussen 4 plakjes van de geitenkaas en snij de rest in blokjes.
  6. Stamp de aardappels en bonen tot een puree en smelt de boter en geitenkaas erdoor. Vind je de puree te droog, voeg dan een beetje kookvocht of melk toe.
  7. Roer het spinaziemengsel erdoor en beng verder op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de stamppot over 4 borden, gebruik eventueel een kookring om het netjes te serveren. Garneer met de plakjes geitenkaas en een stukje zongedroogde tomaat.

Eet smakelijk!


Combineer deze stamppot met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.