Garnaal-cervelaatspiesjes met cherrytomatensalsa

Deze spiesjes zijn een lekker licht en zomers voorgerechtje: garnalen, cervelaat en een salsa van cherrytomaatjes. Makkelijk in de oven te maken, maar ook perfect voor op de BBQ.  Je kan gewone cervelaat gebruiken, maar ik ging voor de kip cervelaat van Stegeman. Scheelt toch weer wat calorieën en vetten…

Dit voorgerechtje heb je zo gemaakt, het is smaakvol en lekker fris dankzij de salsa. Je moet alleen de garnalen even laten marineren, maar verder heb je er niet meer dan 20 minuten werk aan. En je kan het helemaal voorbereiden, zodat je alleen stap 10 en 11 nog hoeft uit te voeren als je aan tafel wilt.

Ingrediënten voor 6 personen

Spiesjes

36 garnalen
180 gr cervelaat
3 teentjes knoflook
3 el chilisaus
6 el olijfolie

Salsa
375 gr cherrytomaten
3 bosuien
1 flinke teen knoflook
1 citroen
1,5 el olijfolie
Paar takjes koriander

Aan de slag met deze spiesjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of steek de BBQ aan.
  2. Pers de 3 teentjes knoflook uit voor de spiesjes en mix met de olijfolie, chilisaus, en peper en zout naar smaak. Roer de garnalen door de marinade en laat een half uurtje marineren.
  3. Snij ondertussen de cervelaat in 36 plakjes.
  4. Voor de salsa snij je de cherrytomaten in vieren en de bosuien fijn.
  5. Rasp de citroen, snij doormidden en knijp één helft uit, mix met de rasp en olijfolie. Pers de knoflook erbij uit en roer de cherrytomaten en bosui erdoorheen.
  6. Snij de koriander vast fijn, maar laat nog even apart liggen.
  7. Rijg 3 plakjes cervelaat en 3 garnalen om en om op 12 spiesjes en leg op een bakplaat met bakpapier, schep de overgebleven marinade op de garnalen.
  8. Bak 5 minuten in de hete oven of op de BBQ.
  9. Roer vlak voor serveren de koriander door de salsa en serveer samen met 2 spiesjes per persoon.

Eet smakelijk!

Serveer een van deze hoofdgerechten na de garnaal-cervelaatspiesjes: