Parmezaanse kaas bakje met carpaccio

Normaal strooi je de parmezaan over de carpaccio heen, maar deze keer serveer je de carpaccio in de parmezaan. Heel lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit! Ik maakte het als onderdeel van het kaas menu. Dus hou je van kaas? Probeer dan eens dit kaasmenu

De parmezaanse kaas bakjes zijn makkelijk te maken met behulp van een glas en de magnetron. Je kan de bakjes (even) van te voren vast maken en  vult ze op het moment dat je gaat eten.

Ingrediënten voor 6 bakjes

300 gr parmezaan
300 gr carpaccio
6 el balsamico crème (geen azijn)
100 gr gemengde krulsla
30 gr pijnboompitten

KokenKoken

Aan de slag

  1. Rasp de parmezaan en verdeel in 6 porties van 50 gram.
  2. Zet twee glazen van ongeveer 6 cm doorsnee op zijn kop klaar
  3. Neem een stuk bakpapier en leg op de bodem van de magnetron. Leg 50 gr parmezaan op het bakpapier in een cirkel van zo'n 12 cm, zorg dat er geen gaten tussen zitten.
  4. Verwarm de kaas anderhalve minuut op 500 watt. Haal de kaas met bakpapier uit de magnetron en vouw de gesmolten kaas voorzichtig over een van de glazen.
  5. Leg het bakpapier terug in de magnetron en herhaal stappen 3 en 4 met de rest van de kaas. Als de tweede klaar is, kun je het eerste bakje van het glas afhalen, zodat je die weer kunt gebruiken.
  6. Vul de parmezaanbakjes met sla en leg daar bovenop de carpaccio. Bestrooi met pijnboompitten en besprenkel met balsamico.

Eet smakelijk!


Serveer een van deze hoofdgerecht na de parmezaanse kaas bakjes: