Krabpakketjes van filodeeg

Deze krabpakketjes zijn echte smaakbommetjes! Niet zo gek met knoflook, gember, een pepertje en limoensap als smaakmakers. Ik serveerde er chillisaus bij en een heel lekker gekruide sojasaus.

Het is een heerlijk licht voorgerechtje. Ik maakte ze dan ook als onderdeel van het light menu. Het maken van de pakketjes is wel een flinke klus en wat gefriemel met het dichtknopen. Eigenlijk  niks voor een ongeduldig figuur zoals ik, maar het was zeker de moeite waard. Ze zijn mega lekker en waren ook heel snel op. Trouwens, ook een goed idee als lekker, zomers borrelhapje!

Ingrediënten voor 6 personen (18 pakketjes)

2 blikjes krab (uitlekgewicht 240 gr)
4 teentjes knoflook
1 rood chilipepertje
75 gr wortel
2 bosuien
2 eieren
2 cm gember
1 el limoensap
9 grote vellen filodeeg (neem er voor de zekerheid 10, want ze zijn heel kwetsbaar)
Ca. 75 gr boter
Chillisaus en/of sojasaus voor erbij
Rollade touw

Zo maak je de krabpakketjes van filodeeg

 1. Haal het filodeeg uit de vriezer en laat in de verpakking ontdooien. Ik gebruikte het diepvries filodeeg van easy bakery, daarvan kan je de hele verpakking gebruiken. Het moet ongeveer anderhalf uur ontdooien.
 2. Laat de krab uitlekken in een vergiet. Snij het pepertje, de bosuitjes en de gember fijn. Rasp de wortel.
 3. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Knijp de knoflook erbij uit en voeg de peper, gember en bosui toe. Fruit een minuutje aan en bak daarna de wortel nog een minuutje mee.
 4. Roer dan de krab erdoor heen en voeg het ei toe. Roer het ei er goed doorheen en zet het vuur uit zodra het ei gestold is.
 5. Breng verder op smaak met peper, zout en limoensap en laat helemaal afkoelen.
 6. Knip 18 stukken van ongeveer 25 cm van het rolladetouw. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 7. Smelt de boter en haal de vellen filodeeg uit de verpakking. Vouw uit en leg op elkaar. Snij alle vellen dan in één keer in vieren. Als je ander, kleiner filodeeg gebruikt is dat niet nodig.
 8. Neem een blaadje filodeeg en smeer in met de gesmolten boter. Leg er een tweede blaadje op en smeer ook in met boter. Schep er een flinke lepel krabvulling op en vouw de hoeken omhoog. Bind het pakketje dicht met een stukje touw. Herhaal dit tot je 18 pakketjes hebt.
 9. Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier en smeer allemaal in met gesmolten boter.
 10. Bak de pakketjes in 12 minuten knapperig. Ze zijn warm het lekkerst, dus als je ze van te voren hebt gemaakt, warm ze dan nog even 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 175 graden.
 11. Serveer met chillisaus en/of (gekruide) sojasaus.

Eet smakelijk!


Serveer een van deze zomerse hoofdgerechten na de krabpakketjes: