Op zoek naar een lekker voorgerecht of stevige snack bij de borrel? Deze nachoschotel is dan een goed idee! Lekkere crunchy nacho's met gesmolten cheddar. En dankzij de groenten is het (voor een snack bij de borrel) ook nog best gezond. Je krijgt in ieder geval nog wat vitaminen binnen... Ik serveerde er guacamole en cheddarsaus bij, lekker om je chipjes nog even in te dippen :)

Maak deze nachoschotel ook eens als onderdeel van een Mexicaans menu!

Ingrediënten voor ongeveer 6 personen

200 gr tortilla chips
2 tomaten
1 groene paprika
1 rode paprika
Blikje mais (140 gr uitlekgewicht)
1 rode ui
2 tl Mexicaanse kruiden
125 gr verse cheddar
Bosje koriander
Cheddarsaus
15 Cheddarplakjes
200 ml Kookroom
6 schijfjes jalapenopepers uit een potje
2 teentjes knoflook
Guacamole
2 avocado's
2 teentjes knoflook
1 tomaat

Zo maak je de nachoschotel

  1. Verwarm de oven op 150 graden.
  2. Maak eerst de guacamole: schil en ontpit de avocado's, pureer met een vork. Snij de tomaat in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes, roer door de avocado heen. Pers de knoflook erbij uit en roer erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet de guacamole in de koelkast tot gebruik.
  3. Snij de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes. Snij ook de paprika's in kleine blokjes en snipper de ui.
  4. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan met de Mexicaanse kruiden. Voeg na een minuut de paprika en het mais toe.
  5. Bak een minuut of 5 en warm dan de tomaten nog een minuutje mee. Rasp ondertussen de cheddar.
  6. Neem een ovenschaal en schep er een derde van het groentemengsel in. Leg daar de helft van de nacho's op en dan een derde van de cheddar. Dan weer een derde van de groente en de rest van de nacho's. Roer de rest van de cheddar en groenten door elkaar en verdeel over de bovenste laag nacho's.
  7. Bak de nachoschotel 15 minuten in de oven.
  8. Verwarm ondertussen wat olie in een klein sauspannetje. Snij de chilipepers fijn en fruit aan in de olie samen met 2 uitgeperste teentjes knoflook.
  9. Voeg de kookroom toe en laat even opwarmen. Smelt dan 1 voor de overige 15 plakjes cheddar er doorheen.
  10. Snij de koriander fijn en strooi over de nacho's. Serveer de nachoschotel met de kaassaus en de guacamole.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Serveer een van deze lekkere hoofdgerechten na de nacho's:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.