Indiase visspiesen met ananas

Deze visspiesen zijn heerlijk gekruid en makkelijk te bereiden op de bbq of in een grilpan. De ananas geeft ze een lekker zoet en zomers smaakje. De marinade kwam ik tegen in een Indiaas kookboekje en bestaat uit een mix van koriander, komijn, mosterdzaadjes, venkel en fenegriek. Die meng je met ananassap wat er een soort friszure smaak aan toevoegt. 

Al met al waren ze heerlijk en was het jammer dat ik er maar 1 per persoon maakte voor bij de Indiase BBQ. Alhoewel, alles bij elkaar hadden we meer dan genoeg :)

Ingrediënten voor 4 spiesen

12 grote garnalen
200 gr kabeljauwfilet
12 stukjes ananas (uit blik op sap)
1,5 tl komijn (poeder of zaadjes)
1,5 tl koriander (poeder of zaadjes)
1 tl mosterdzaadjes
1 tl venkelzaadjes
0,5 fenegriekzaadjes
Snuf chilipoeder
Snuf zout
3 el ananassap (of citroensap)

Zo maak je de Indiase visspiesen met ananas

  1. Verhit een droge koekenpan en bak daarin de komijn, koriander, fenegriek, mosterd en venkelzaad op hoog vuur even aan, totdat de aroma's vrijkomen.
  2. Giet daarna meteen in een bakje van de vijzel en laat even afkoelen. Voeg het zout en de chilipoeder toe en wrijf met de vijzel fijn.
  3. Snij de kabeljauw in 12 stukken, pel de garnalen en verwijder het darmkanaal (als dat nog niet gebeurd is). Rijg om en om 3 stukken ananas, kabeljauw en garnalen aan 4 spiesen.
  4. Roer het ananassap door de kruiden heen en smeer de spiesen er mee in. Doe dat wel pas 10 minuten voordat je de spiesen gaat grillen, anders kunnen de vis en garnalen al gaan garen door het zuur in de marinade.
  5. Gril de visspiesen in 3 à 4 minuten per kant op de BBQ of in een grilpan gaar. Serveer eventueel nog met wat verse koriander.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.