Eén ei is geen, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei… Heel eerlijk, ik heb geen idee waar dit rijmpje precies op slaat. Maar een drie gangen menu met eieren leek me wel perfect voor pasen. Drie keer een lekker recept met eieren dus.

Het voorgerecht is een egg drop soep, in het Nederlands heet het eibloemsoep. Je maakt een kippenbouillon en giet daar al roerend losgeklopte eieren in. Zo ontstaat er soort waaier van eieren in je soep. Ziet er mooi uit en smaakt goed! Als hoofdgerecht serveer je een eiercurry, je hebt er een berg ingrediënten voor nodig, maar dat zorgt ook voor een berg smaak :)

En voor het toetje geldt zeker 'één ei is geen ei', want dit spiegeleitje is niet wat het lijkt. Alhoewel je er wel twee eiwitten voor nodig hebt. Maar deze pavlova met citroenroom en perzik ziet er superleuk uit en is perfect voor Pasen!

Ingrediënten voor 6 personen

Egg drop soep
4 kippenbouillonblokjes
6 eieren
1,5 tl gember
3 teentjes knoflook
200 gr oesterzwammen of shitake
1,5 el lichte sojasaus
1,5 el maizena
1 tl kurkuma
0,5 tl witte peper
1 el rijstaziijn
Scheutje sesamolie
2 bosuitjes

Eiercurry
10 tot 12 eieren
3 el ghee
2 à 3 rode uien
3 grote tomaten (ca. 600 gram)
1 chilipepertje
3 knoflookteentjes
1 tot 1,5 el gember
2 tl korianderpoeder
2 tl gemalen komijn
2 tl garam masala
2 tl kurkuma
4 curry of limoenblaadjes
0,75 tl zout
1,5 tl zwarte peper
5 tot gr verse koriander
5 tot 10 gr verse munt
1,5 tl bruine suiker
1,5 tl tamarindepuree
125 ml water
500 ml romige kokosmelk
3 paprika's (liever geen groene)
200 gr erwten
2 el maizena

Paas pavlova met perzik
2 eiwitten (60 gr)
100 gr siuker
Snuf zout
0.5 el maizena
0,5 el azijn
6 halve perziken uit blik
100 ml slagroom
100 gr mascarpone
50 gr lemon curd
Paar blaadjes munt

TuinTuin

Zo maak je dit ei menu

Het hoofdgerechten en de verschillende onderdelen van het toetje kan je prima van te voren maken. Voor de curry raad ik het zelfs aan, want de smaken trekken er goed in als het even een paar uur kan staan voor jullie gaan eten. Het toetje zet je wel pas direct voor het eten in elkaar. De egg drop soep kan je ook vast maken, maar voeg de eieren pas op het laatste moment toe.

Eiercurry

Je start dus met de eiercurry, de curry kan je een dag  van te voren al maken, t/m stap 7. Bewaar in de koelkast, verwarm daarna weer op. De eieren en erwten voeg je dan op de dag zelf toe aan de opgewarmde curry en laat je lekker nog één of twee uurtjes in de curry liggen, zodat ook daar de smaken goed intrekken.

 Hier lees je het recept voor eiercurry >>

Paas pavlova met perzik

Voor het toetje kan je het eiwitschuim en de citroenroom (een dag) van te voren maken. Bewaar de room afgesloten in de koelkast en de schuimpjes in een afgesloten trommel of plastic zakje. Verdeel de room en de perziken over de schuimpjes als jullie gaan eten, zodat het schuim lekker crunchy blijft.

Klik hier voor het recept van pavlova met perzik >>

Egg drop soep

De soep kan je mooi maken terwijl de eieren in de curry liggen te marineren. Het is namelijk megamakkelijk en snel om te maken. Bereidt hem helemaal en roer de eieren er gewoon op het laatste moment doorheen. Ik was een beetje bang dat het niet zou lukken, maar als je gewoon rustig roert terwijl de eieren en geleidelijk in giet kan het niet misgaan.

Bekijk hier het recept voor egg drop soep >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.