Egg drop soep

Deze Chinese soep maak je op basis van kippenbouillon. Je giet er al-roerend losgeklopt ei in, waardoor er een soort linten van ei ontstaan. Ziet er spectaculair uit, maar bleek helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ik was een beetje bang dat het niet zou lukken, maar als je gewoon rustig roert terwijl de eieren en geleidelijk in giet kan het niet misgaan.

Je kan de soep gewoon maken met kippenbouillonblokjes. Je brengt het verder op smaak met gember, knoflook, sojasaus. kurkuma en rijstazijn. Daarnaast voeg je oesterzammen of shitake toe voor wat extra vulling. Al met al een lekker soepje om een etentje mee te beginnen, zoals bij dit ei menu. En als je de soep wilt voorbereiden voor een etentje kun je dat t/m stap 7 doen. Voeg het ei pas toe vlak voor jullie aan tafel gaan, zodat het vers gekookt is als jullie gaan eten.

Ingrediënten voor  6 personen

4 kippenbouillonblokjes
6 eieren
1,5 tl gember
3 teentjes knoflook
200 gr oesterzwammen of shitake
1,5 el lichte sojasaus
1,5 el maizena
1 tl kurkuma
0,5 tl witte peper
1 el rijstaziijn
Scheutje sesamolie
2 bosuitjes

Zo maak je deze egg drop soep

  1. Snij de oesterzwammen in reepjes, de knoflook en gember fijn en het groene deel van de bosui in ringetjes. Het wit heb je voor dit gerecht niet nodig.
  2. Verhit een klein beetje sesamolie in een soeppan en fruit de knoflook en gember kort aan. Voeg dan de kurkuma en peper toe en bak even mee.
  3. Bak dan de oesterzwammen een paar minuten.
  4. Verkruimel de bouillonblokjes in de pan en giet er 2 liter water bij. Laat 10 minuten zachtjes koken zodat de smaken goed kunnen trekken.
  5. Roer ondertussen de eieren los en zet klaar in een schaaltje van waaruit je het makkelijk in de soep kan gieten.
  6. Meng de maizena met wat koud water en giet in de soep, laat nog zo'n 2 minuten koken.
  7. Breng de soep verder op smaak met de rijstazijn en de sojasaus. Proef even of je hem lekker vindt.
  8. Begin dan met rustig in de soep te roeren. Giet geleidelijk het losgeroerde ei erin zodat het stolt in een soort linten.
  9. Verdeel de soep over 6 kommen en garneer met de bosui. Serveer direct.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Combineer de egg drop soep met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.