Rode curry traybake met kippenpoten

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 06:46

Traybakes zijn perfect voor een makkelijke maaltijd doordeweeks, maar ook handig bij een etentje. Deze curry traybake maakte is daarom als hoofdgerecht van het traybake menu. Alle ingrediënten gaan gewoon tegelijkertijd de oven in en tijdens het bakken heb je tijd voor allerlei andere dingen, zoals het voorgerecht maken, de tafel dekken of gewoon om even op de bank neer te ploffen.

Ik gebruikte sperziebonen, ui en paprika en rode curry pasta, maar je kan natuurlijk ook andere groenten of een andere curry pasta gebruiken. Wat dacht je van Thaise Massaman curry, een pittige groene curry, of maak zelf een curry pasta. En voeg ook eens erwtjes, Chinese kool, pompoen of appel toe. Kies gewoon wat je zelf lekker vindt!

Mijn fornuis heeft 2 kleine ovens ipv 1 grote en daarom heb ik dus ook alleen kleine bakplaten. Ik gebruikte er 2 omdat 1 mij net te klein leek toen ik alles er inclusief het vocht op schepte, maar achteraf had ik 2 half lege bakplaten (zie foto). Het handigste is als je een wat grotere bakplaat hebt dan ik van ca. 30 bij 40 cm.

Ingrediënten voor 4 personen

8 kippenpoten
650 gr sperziebonen ( of 600 gr gedopte boontjes)
2 rode paprika's
1 grote ui
250 gr rijst
125 gr rode currypasta
300 ml kokosmelk
300 ml water
Bosje koriander

KokenKoken

Zo maak je deze rode curry traybake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Dop de sperziebonen en snij in drieën. Snij de paprika's in blokjes en de ui in kwart ringen.
  3. Neem ongeveer 50 gr van currypasta en wrijf daarmee de kippenpoten in, bestrooi daarna met wat zout.
  4. Roer de rest van de currypasta in ruime kom los met de kokosmelk en het water tot een glad mengsel. Voeg de rijst en de groenten toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Bedek je bakplaat met bakpapier of vet in met een beetje olie. Schep het rijst- en groentemengsel erop en verspreid gelijkmatig over de bakplaat. Leg de kippenpoten daar bovenop.
  6. Dek de plaat af met aluminiumfolie en zet in de oven. Bak een half uur met de folie erop.
  7. Haal dan uit de oven, verwijder de folie en schep de groenten en rijst goed door. Leg de kip weer bovenop. Bak nog een kwartier zonder folie.
  8. Serveer de curry traybake direct uit de oven met de verse koriander erbij en laat iedereen zelf opscheppen.

Eet smakelijk!


Serveer de curry traybake na een van deze voorgerechten: