Pannenkoeken menu

Pannenkoeken fans: dit menu willen jullie maken! En eten natuurlijk ;) De gewone, maar o zo lekkere Nederlandse pannenkoek kennen we natuurlijk allemaal. Met spek en stroop is zeker mijn favoriet, heerlijk! Maar over heel de wereld worden pannenkoeken gegeten in allerlei soorten en maten. Met dit menu maak je daarom een wereldreisje in je eigen keuken.

Je start in China en maakt als voorgerecht Chinese flensjes met Peking eend. Aangezien dit een pannenkoeken menu is, maak je de flensjes zelf en niet de Peking eend. Het hoofdgerecht is een Amerikaanse pancake, maar dan uit de oven. Deze vul je met runderchipolata en gruyere en bestrooi je met champignons en pompoen. Erg lekker met een frisse tomatensalade erbij. Voor het toetje reizen we door naar Frankrijk voor crêpes. Maar dit zijn geen traditionele crêpes, je maakt ze met kokosmelk en limoenrasp. Een lekkere zomerse variant, heerlijk met fruit erop.

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel

Ingrediënten voor 4 personen

Chinese flensjes met Peking eend
180 gr bloem
115 ml kokendheet water
Ca. 30 ml sesamolie
Scheutje zonnebloemolie
Voor erbij
500 gr geroosterde pekingeend
Have komkommer
1 winterwortel
2 bosuien
1 chilipepertje
Pekingeend saus of hoisinsaus

Hartige pancake met gruyere en runderchipolata
100 gr champignons
150 gr pompoenblokjes
10 gr verse peterselie
150 gr gruyere
120 gr runderchipolata
250 gr bloem
1 tl zout
2 el olie
2 eieren
175 ml karnemelk
Tomatensalade
4 tomaten
2 bosuien
5 gr peterselie
2 à 3 el extra vierge olijfolie
2 tl azijn
Peper en zout

Kokos-limoencrêpes
1 ei
125 ml kokosmelk
50 ml melk
10 g gesmolten boter (+ extra om in te bakken)
65 gr bloem
Snuf zout
1 limoen
300 gr aardbeien
2 el kokosrasp

Zo maak je het pannenkoeken menu

Het hoofd- en nagerecht van dit menu kun je vast helemaal maken, zodat je die alleen nog op hoeft te warmen en je er geen omkijken meer naar hebt tijdens jullie etentje. Bij het voorgerecht heb je 2 optie, je kan de flensjes van te voren maken en nog even stomen voor je ze op tafel zet. Of je maakt ze gewoon pas vlak voor jullie gaan eten. Doordat je de eend en saus niet zelf maakt in dit menu, heb je daar voldoende tijd voor.

Kokos-limoencrêpes

Het is handig om te starten met de crêpes, het beslag moet een uurtje rusten voordat je ze kan bakken. In die tijd kan je dan mooi de Amerikaanse pannenkoek maken. Ik serveerde de crêpes met verse aardbeien, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld ananas of mango.

Hier lees je het recept voor kokos-limoencrêpes >>

Hartige pancake met gruyere en runderchipolata

Deze hartige pannenkoek is supermakkelijk te maken, want je giet het beslag gewoon in een ovenschaal en laat de oven het werk doen. Voor het voor- en nagerecht van dit menu moet je namelijk al genoeg pannenkoeken bakken ;) En terwijl het in de oven staat bak je dan de crêpes en/of maak je de tomatensalade voor erbij. Je kan hem vlak voor het eten gewoon even 10 minuutjes in de oven opwarmen op 175 graden.

Klik hier voor het recept van pancake met gruyere en runderchipolata >>

Chinese flensjes met Peking eend

Start ongeveer 75 minuten voor je wilt eten met de Chinese flensjes. Het deeg moet namelijk een half uurtje rusten voordat je de flensjes kunt gaan bakken. Ondertussen kun je de groenten vast snijden. Zorg vervolgens dat je de eend op tijd in de oven zet, die van mij moest er een half uurtje in. Na het rusten van het deeg zijn de flensjes in ongeveer een kwartier klaar, dus dan zet je de eend ongeveer in de oven als het deeg nog een kwartier moet rusten. Dan is alles mooi tegelijk klaar.

Hier lees je het recept voor Chinese flensjes met Peking eend >>

Eet smakelijk!


Tip voor de pannenkoekenliefhebber, nog 13 pannenkoeken recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.