Kokos-limoencrêpes

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 06:47

Deze zomerse  crêpes zijn een heerlijk toetje bij het pannenkoeken menu. Of eet ze lekker als ontbijt, brunch, lunch of tussendoortje. Zoals met alle lekkere gerechten, kan het altijd eigenlijk ;)

Je maakt deze Franse crêpes  niet op de traditionele manier, maar gebruikt kokosmelk en limoenrasp. Daardoor krijgen deze crêpes een lekkere tropische en zomerse smaak. Serveer ze met aardbeien, kokosrasp en, voor de zoetekauw, een beetje gecondenseerde melk.

Ingrediënten voor 4 stuks

1 ei
125 ml kokosmelk
50 ml melk
10 g gesmolten boter (+ extra om in te bakken)
65 gr bloem
Snuf zout
1 limoen
300 gr aardbeien
2 el kokosrasp

KokenKoken

Het recept voor kokos-limoencrêpes

  1. Smelt de boter, met deze kleine hoeveelheid gaat dat het makkelijkste in de magnetron.
  2. Doe de bloem en het zout in een ruime kom. Klop in een andere kom het ei los met de gesmolten boter, kokosmelk en melk.
  3. Maak een kuiltje in de bloem en giet rustig, terwijl je roert het melkmengsel erbij. Meng tot een glad beslag.
  4. Rasp de schil van de limoen en roer door het beslag. Dek af met wat huishoudfolie en laat het beslag minimaal een uur rusten.
  5. Snij 2 aardbeien doormidden en de rest in kleine stukjes. Zet even in de koelkast tot gebruik.
  6. Verhit een klein koekenpannetje zonder olie en rooster de kokosrasp tot het licht verkleurd. Let goed op dat het niet verband en bewaar het daarna in een bakje tot gebruik.
  7. Als het beslag lang genoeg gerust heeft kun je de crêpes gaan bakken.
  8. Verhit een middelgrote koekenpan of pannenkoekenpan met een klein beetje boter. Als de pan goed heet is giet je een vierde van het beslag (ca. 70 gram) in de pan. Draai de pan een beetje rond, zodat het beslag goed verspreid.
  9. Bak de crêpe tot de randjes beginnen te krimpen, draai dan voorzichtig om en bak nog één tot twee minuten. Herhaal met de rest van het beslag.
  10. Leg iedere crêpe dubbelgevouwen op een bordje, schep de aardbeien erop en vouw nog eens dubbel. Garneer met de halve aardbeien, besprenkel met wat gecondenseerde melk en strooi de geroosterde kokosrasp erover.

Eet smakelijk!


Serveer de limoen-kokoscrêpes na een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.