Deze paprikastoof met kipdijfilet is heerlijk romig en zit vol paprika. Je stooft de paprika en de kip namelijk in een saus van gepureerde gegrilde paprika's en kookroom. Een dubbele portie paprika dus. Perfect als hoofdgerecht bij dit paprika menu. Je brengt de stoof onder andere op smaak met paprikapoeder en sumak. Die laatste zorgt voor een frisse, citrusachtige smaak. Als je geen sumak hebt, kan je ook geraspte citroenschil toevoegen.
Tip: liever vegetarisch? Sla de kip over en voeg in stap 5 bonen of kikkererwten toe.
Ingrediënten voor 4 personen
(deze hoeveelheden gaan ervan uit dat je ook een voor- en nagerecht eet)
6 rode paprika's
300 gr gegrilde paprika's uit pot (uitlekgewicht)
300 ml kookroom
2 rode uien
2 knoflookteentjes
500 gr kipdijfilet
1 kippenbouillonblokje
2 tl pikante paprikapoeder
2 el sumak
Paar takjes peterselie
Aardappels of rijst voor erbij
Eventueel 1 el maizena
Aan de slag met deze romige paprikastoof met kippendij
- Doe de geroosterde paprika's en de peterselie in een blender en maal fijn tot een gladde puree. Voeg eventueel een scheutje van de kookroom toe, dan pureert het makkelijker glad. Zet even weg tot gebruik.
- Snipper de ui en knoflook fijn, snij de verse paprika's en de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi de kip met wat zout en 1 el van de sumak en wrijf er goed in.
- Verhit wat olie in een stoofpan en bak de ui, knoflook en het paprikapoeder 5 minuten aan met wat zout erbij.
- Voeg dan de kip toe en bak rondom aan in ongeveer 5 minuten. Roer de paprika erdoor en bak nog een paar minuten mee.
- Giet dan de paprikapuree en de kookroom erbij, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de rest van de sumak toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal dan de deksel van de pan en laat nog 5 minuten stoven. Ondertussen kun je de rijst of aardappels voor erbij koken.
- Als je de stoof wat dikker wilt maken, meng je de eetlepel maizena met wat water tot een papje. Giet al roerend bij de kokende stoofpot en blijf roeren tot het goed gemengd is en de stoof indikt.
- Verdeel over 4 (diepe) borden of kommen en serveer met rijst of aardappels.
Reactie plaatsen
Reacties