Plaattaartjes met lemon curd en ananas

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 07:02

Deze mini plaattaartjes zijn heerlijk tropisch, perfect voor de zomer. Een plaattaart is normaal natuurlijk ongeveer het formaat van een bakplaat, maar ik maakte deze voor het picknick menu, dus kleine taartjes zijn dan een stuk handiger. Voor de smaak maakt het niet uit, want ze zijn sowieso lekker!

Knapperig bladerdeeg, zoetzure lemon curd en tropische ananas. Met een beetje munt maak je het helemaal af. Serveer ze als toetje of lekker als tussendoortje.

Ingrediënten voor 6 taartjes

6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 ei, losgekopt
100 gr lemon curd
6 schijven ananas (liefst vers, anders heel goed droog deppen)
2 takjes munt
60 gr gezouten boter

KokenKoken

Zo maak je plaattaartjes met lemon curd en ananas

  1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien onder een vochtige theedoek. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Knip ondertussen 6 stukjes bakpapier op maat, het moeten vierkantjes worden die ongeveer een centimeter kleiner zijn dan de plakjes bladerdeeg.
  3. Snij de blaadjes van de munt vast fijn.
  4. Als het bladerdeeg ontdooid is vouw je de plakjes diagonaal doormidden. Snij het deeg langs beide kanten ongeveer een halve cm van de rand in, tot bijna bij de punt.
  5. Vouw de plakjes weer open en vouw de losgesneden randen om, zodat ze op de tegenovergestelde kant komen te liggen. Druk voorzichtig iets aan en leg ze op en een bakplaat met bakpapier. Op de foto's kun je zien wat ik bedoel met het snijden en vouwen.
  6. Leg nu op de binnenkant van ieder plakje bladerdeeg een stukje bakpapier en leg daar blindbakbonen op. Als je die niet hebt kun je ook ongekookte rijstkorrels gebruiken.
  7. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met losgeklopt ei. Bak de bladerdeegtaartjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oven daarna aan staan.
  8. Laat de bladerdeegtaartjes iets afkoelen en verwijder dan de blindbakvulling en het bakpapier. Verdeel de lemon curd over de bladerdeegtaartjes en bak nog 10 minuten in de oven.
  9. Verhit ondertussen de gezouten boter in een koekenpan en bak de ananasplakken ongeveer 10 minuten, keer ze regelmatig om.
  10. Zodra de taartjes uit de oven komen strooi je de munt erop en leg je op ieder taartje een plak ananas. Laat iets afkoelen en serveer de taartjes warm of koud, eventueel met een bolletje ijs.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens een van deze bladerdeeg recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.