Makkelijk lemoncurd ijs

Gepubliceerd op 22 augustus 2022 om 07:00

Hou je van lemoncurd? Dan is dit makkelijke ijs echt iets voor jou! Je maakt het met maar 3 ingrediënten. En dat doe je met óf zonder ijsmachine. Ideaal dus!

De ingrediënten, slagroom, gecondenseerde melk en (uiteraard) lemoncurd zorgen voor een heerlijk romig ijs met een lekker citroensmaakje. Doordat de slagroom en gecondenseerde melk veel vet en suiker bevatten is een ijsmachine niet noodzakelijk. Het duurt dan alleen iets langer voor je ijs klaar is.  

Hou er wel rekening mee dat het ijs behoorlijk machtig is. Je kan een deel van de slagroom vervangen voor volle Griekse yoghurt, om het iets minder machtig te maken. Bijvoorbeeld 300 ml slagroom en 200 ml volle Griekse yoghurt.

Ingrediënten voor 8 à 10 bolletjes

500 ml slagroom
250 gr gecondenseerde melk
200 gr lemon curd

DrankDrank

Zo maak je makkelijk lemon curd ijs

  1. Doe 150 gr lemoncurd in een kom samen met de gecondenseerde melk. Mix met een elektrische mixer door elkaar tot een gladde massa.
  2. Giet dan geleidelijk en al mixend de slagroom erbij. Klop tot een lobbig mengsel, iets dikker dan yoghurt.
  3. Giet nu in de ijsmachine en mix in ongeveer 30 minuten tot een romig ijs. Schep in een diepvriesbak en doe de rest van de lemon curd er in stukjes bij. Roer erdoor, maar zorg dat het niet losse stukjes blijven en niet door elkaar mengt. Zet dan in de vriezer.
  4. Heb je geen ijsmachine, klop het mengsel dan langer door tot het steviger en luchtiger is. Doe het mengsel dan meteen in de diepvriesbak en lat 3 tot 4 uur bevriezen. Roer de resterende lemon curd er in stukjes door als het wel stevig is, maar nog niet helemaal bevroren. Vries dan verder in.
  5. Haal het ijs ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat het makkelijk te scheppen is.

Eet smakelijk!


Meer ijs om zelf te maken:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.