Fruitsalade met citroenroom

Gepubliceerd op 25 augustus 2022 om 07:02

Deze fruitsalade is een heerlijke afsluiting van een etentje. Je marineert het fruit in een siroop met passievrucht en limoncello. Serveer het met slagroom die je opklopt met lemon curd en je hebt een heerlijke, zomerse fruitsalade.

Ik gebruikte pruimen, perziken en druiven, maar kies vooral het fruit dat jij het lekkerste vindt. Je kunt het fruit van te voren vast snijden en marineren en bereidt ook de room vast voor. Dan hoef je het alleen nog mooi te serveren om jullie etentje goed af te sluiten!

Tip: ik maakte deze fruitsalade bij het salade menu, een aanrader voor een gezonde(r) etentje!

Ingrediënten voor 4 personen

100 ml water
75 gr suiker
1 passievrucht
50 ml limoncello
250 gr pruimen
400 gr perziken
200 gr witte pitloze druiven
250 ml slagroom
50 gr lemon curd
1 zakje slagroomversteviger (8 gr)

Het recept voor fruitsalade met citroenroom

  1. Halveer de passievrucht en doe het vruchtvlees in een pannetje samen met het water en de suiker. Warm op middelmatig vuur op en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Zet het vuur dan hoger en breng aan de kook, laat 3 minuten koken. Haal van het vuur en roer de limoncello erdoor. Laat afkoelen.
  3. Snij ondertussen de druiven doormidden en doe in een schaal. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snij in stukjes. Doe bij de druiven in de schaal. Schil de perziken, snij in stukjes en doe ook in de schaal.
  4. Giet de siroop erbij, roer goed door en zet afgedekt in de koelkast. Haal een half uur voordat je gaat eten uit de koelkast, zodat het iets minder koud is.
  5. Doe de slagroom en lemon curd in een kom en klop het een elektrische mixer tot het stevig is, strooi tijdens het mixen geleidelijk de slagroomversteviger erin. Doe in een spuitzak met een groot, glad mondje en leg in de koelkast tot gebruik.
  6. Schep het fruit in glaasjes en spuit er een mooie dot citroenroom op.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Combineer de fruitsalade met een van dee hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.