Granaatappel kip met bulgur

Gepubliceerd op 18 april 2024 om 06:46

Deze granaatappel kip met bulgur is lekker! Een heerlijke lichte maaltijd die ik maakte voor bij dit gezonde menu. Het is een lekker smaakvol gerecht met vooral gezonde en voedzame ingrediënten. Doordat je de kip heel even bakt op hoog vuur en daarna even apart legt in aluminiumfolie blijft het lekker mals en sappig.

De combinatie van munt, granaatappel en amandelen geven het gerecht een heerlijke smaak en het ziet er ook nog mooi uit op je bord.

Ingrediënten voor 4 personen

600 gr kipfilet
2 rode uien
1 rood pepertje
200 tot 250 ml granaatappelsap
280 gr (volkoren) bulgur
1 kippenbouillonblokje
1 granaatappel
5 takjes munt
25 gr amandelstiften
500 gr peultjes of sugar snaps
10 gr maizena

Het recept voor granaatappel kip met bulgur

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de amandelen over een bakplaat met bakpapier en rooster 5 minuten in de oven. Doe in een bakje en zet apart tot gebruik.
  2. Snij de rode uien in dunne halve ringen en snij het pepertje fijn. Snij ook de muntblaadjes fijn. Haal alle pitjes uit de granaatappel en zet klaar in een bakje.
  3. Snij de kipfilets in grove stukken, het moeten geen kleine blokjes of reepjes worden. Ga uit van in totaal 16 tot 20 stukken kip. Bestrooi met peper en zout en wrijf dat er goed in.
  4. Je kan de peultjes gewoon in zijn geheel eten, maar ik vind het lekkerder om de draad eruit de halen. Dat doe je gewoon door het puntje bijna los te trekken of snijden en dan voorzichtig over de lengte van de peul af te trekken.
    Als je alles hebt voorbereid kan je 'echt' beginnen met koken.
  5. Stoom of kook de peultjes in 5 tot 8 minuten beetgaar. Overgiet met koud water, zodat het niet doorgaart.
  6. Doe de bulgur in een pan met het kippenbouillonblokje en giet er 560 ml kokendheet water bij. Breng aan de kook en laat op middelmatig vuur in ongeveer 7 minuten droogkoken met de deksel erop. Haal daarna van het vuur en laat met deksel erop staan tot gebruik.
  7. Verhit in een koekenpan een klontje boter en een scheutje olie en bak de ui en peper op middelmatig vuur zacht.
  8. Schep na ongeveer 3 minuten de uien naar de zijkant van de pan en zet het vuur iets hoger.
  9. Bak de kip rondom bruin, dat duurt iets meer dan 5 minuten. Schep het dan uit de pan en wikkel in aluminumfolie.
  10. Zet het vuur iets lager en giet het granaatappelsap erbij. Breng aan de kook. Meng ondertussen de maizena met koud water tot een papje. Giet al roerend bij de uien en granaatappelsap.
  11. Breng op smaak met peper en zout. Als het een mooie dikke saus is roer je de kip (met het vocht dat in de folie zit) en de peultjes erdoor. Laat nog een minuutje pruttelen.
  12. Roer ondertussen twee derde van de granaatappelpitten en de munt door de bulgur en breng op smaak met peper en zout.
  13. Schep de bulgur, kip en peultjes op borden. Verdeel er wat saus en uien over. En bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en munt en met de amandelstiften.

Eet smakelijk!


Meer gezonde recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.