Een tijdje geleden ontdekte ik dat je paprika's kunt karameliseren en er een toetje van kunt maken. Dus kwam er meteen een paprika menu op mijn planning te staan. Je gebruikt in iedere gang een andere kleur paprika, waardoor iedere gang, ondanks dat je steeds paprika eet, een heel andere smaak heeft. Groene paprika is het minst rijp en daardoor een stuk bitterder. Gele paprika's zijn een stuk milder van smaak en rode paprika's zijn dan juist weer zoeter, omdat deze het meest rijp zijn.

Je start het menu met groene paprika's, dan rode en als laatste de gele. Maar je kan hierin gewoon variëren, alhoewel ik de bittere groene paprika niet zo snel bij het toetje zou gebruiken. Die grilde ik en maakte er een soep van als voorgerecht. Van de rode paprika's maak je een stoofpotje met kipdijfilet als hoofdgerecht. Heerlijk romig en vol paprika, want je stooft de paprika in een saus van gegrilde paprika en kookroom. En voor het toetje ga je dus aan de slag met gele paprika, die je karameliseert samen met appel. Serveer er een pinda crumble en vanille room bij. Heerlijk!

DrankDrank

Ingrediënten voor 4 personen

Groene paprikasoep
6 groene paprika's
1 grote ui
3 à 4 teentjes knoflook
30 gr verse peterselie
2 tl oregano
1 tl basilicum
2 groentebouillonblokjes
400 tot 500 ml water
150 ml slagroom

Romige paprikastoof met kippendij
6 rode paprika's
300 gr gegrilde paprika's uit pot (uitlekgewicht)
300 ml kookroom
2 rode uien
2 knoflookteentjes
500 gr kipdijfilet
1 kippenbouillonblokje
1,5 tl pikante paprikapoeder
3 el sumak
Paar takjes peterselie
Aardappels of rijst voor erbij
Eventueel 1 el maizena

Gekarameliseerde paprika met pinda crumble
3 gele paprika's
2 appels
45 gr poedersuiker
Klontje boter
Vanille room
Half vanillestokje
125 gr mascarpone
125 ml slagroom
1,5 el suiker
Pinda crumble
110 gr bloem
75 gr pinda's
80 gr boter
80 gr suiker
Snuf zout

Zo maak je dit paprika menu

Je kan dit hele menu van te voren bereiden. Warm alles gewoon voor het serveren even op en klaar-is-kees! Super handig voor een gezellige avond waarbij je gewoon aan tafel zit en niet continu in de keuken staat.

Groene paprikasoep

Begin met de soep, die maak je van gegrilde paprika's. Je verwijdert het schilletje, zo wordt de soep heerlijk glad. Omdat de soep aan de bittere kant is door de groene paprika's, serveer je hem met een lobbig geklopte slagroom. Maak alles helemaal klaar, warm de soep voor het serveren goed op (zonder te koken), verdeel over 4 kommen en schep de room erin.

Bekijk hier het recept voor groene paprikasoep >>

Gekarameliseerde paprika met pinda crumble

Dan ga je aan de slag met de gekarameliseerde paprika, een verrassend lekker toetje! De paprika voegt een bijzondere, maar vooral lekkere smaak toe aan het toetje en zorgt ervoor dat het net wat minder zoet is. Je karameliseert ook appel en serveert het met pinda crumble en vanille room. Maak alles vast klaar en warm de paprika en appel voor het serveren gewoon even opnieuw op in de pan.

Hier vind je het recept voor de gekarameliseerde paprika >>

Romige paprikastoof met kippendij

Als laatste maak je de paprikastoof. Ook deze kan je gewoon helemaal klaar maken en weer opwarmen. Om te voorkomen dat de kip te gaar wordt, zet je bij stap 6 het vuur na 5 tot 10 minuten uit. Maak het stoven af vlak voor het serveren en voeg de maizena alleen toe als de stoofpot te dun is.

Klik hier voor het recept voor romige paprikastoof met kippendij >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.