Groene paprikasoep

Dit heerlijke soepje van groene paprika's is een goede start van een etentje, bijvoorbeeld als je dit paprika menu maakt (aanrader!). Je gebruikt gegrilde paprika's zonder schil, zodat de soep heerlijk glad wordt. Breng de soep op smaak met verse peterselie, gedroogde oregano en basilicum.

Het gebruik van groene paprika's zorgt ervoor dat de soep aan de bittere kant is, wij vonden dat erg lekker. De room die je erbij serveert zorgt wel dat de bitterheid wat geneutraliseerd wordt. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor gele of rode paprika's.

Het viel mij op dat veel paprikasoep van rode paprika's wordt gemaakt met tomatenblokjes. Omdat ik deze soep voor het paprikamenu maakte, wilde ik dat deze soep echt 100% naar paprika's smaakt, dus je gebruikt alleen paprika's om deze soep te maken.

Ingrediënten voor 4 personen

6 groene paprika's
1 grote ui
3 à 4 teentjes knoflook
30 gr verse peterselie
2 tl oregano
1 tl basilicum
2 groentebouillonblokjes
400 tot 500 ml water
150 ml slagroom

GezondheidGezondheid

Zo maak je deze groene paprikasoep

  1. Doe de slagroom in een mixkom en roer er 1 el oregano door. Zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Snij de paprika's doormidden en verwijder de steel en zaadlijsten. Leg op een ovenrek met de schil naar boven en schuif in de oven.
  4. Bak tot de schil zwart begint te blakeren, hoe lang het precies duurt verschilt per oven en waar in de oven ze liggen (hoe hoger en dichter bij de hittebron hoe sneller), maar ga uit van ruim een half uur.
  5. Stop de paprika's daarna in een boterhamzakje en laat en kwartier liggen. Daarna kan je het schilletje er makkelijk aftrekken. Snij daarna in blokjes.
  6. Snipper ondertussen de ui, snij de knoflook en de peterselie fijn.
  7. Smelt een klontje boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook op middelmatig vuur aan voor ongeveer 5 minuten. Bak de paprikablokjes een paar minuten mee en voeg dan de peterselie, de rest van de oregano en de basilicum toe.
  8. Haal van het vuur en doe in een blender. Maal fijn tot een gladde puree.
  9. Doe terug in de pan en voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuutjes koken.
  10. Klop ondertussen de slagroom lobbig met een snuf zout.
  11. Verdeeld de soep over 4 kommen en schep de slagroom erop.

Eet smakelijk!


Combineer de paprikasoep met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.