Chinese flensjes met Peking eend

Dit recept draait om de flensjes en niet om de Peking eend. Want ik maakte het als voorgerecht bij dit pannenkoeken menu. Ik gebruikte daarom kant-en-klare Peking eend van de toko die je alleen nog maar in de oven op hoeft te warmen. Chinese flensjes maak je op basis van een deeg in plaats van een beslag. Dat deeg  moet even een half uurtje rusten, dus begin op tijd.

Het maken van de flensjes vond ik heel leuk om te doen en ze worden ook een stuk lekkerder dan de diepvriesflensjes die ik tot nu toe heb gebruikt. Ook handig; je kan gewoon een normale hoeveelheid maken in plaats van een diepvriespakje met 50 à 60 stuks die allemaal aan elkaar vast gevroren zitten en je dus allemaal moet bereiden.

KokenKoken

Ik kwam online een handige methode tegen waarbij je 2 flensjes tegelijk bakt. Je plakt ze aan elkaar met een beetje sesamolie en rolt ze dan uit. Vervolgens bak je ze samen in de pan, bewaar je ze in een theedoek om warm te houden en trek je ze voorzichtig uit elkaar terwijl ze nog warm zijn. Die sesamolie zorgt ervoor dat je ze weer los kan halen en geeft een lekkere subtiele sesamsmaak aan de flensjes.

Ingrediënten voor 8 stuks

180 gr bloem
115 ml kokendheet water
Ca. 30 ml sesamolie
Scheutje zonnebloemolie
Voor erbij
500 gr geroosterde pekingeend
Have komkommer
1 winterwortel
2 bosuien
1 chilipepertje
Pekingeend saus of hoisinsaus

Zo maak je deze Chinese flensjes met Peking eend

  1. Doe de bloem in een kom en giet het kokendhete water erbij. Door net gekookt water te gebruiken gaart de bloem al gedeeltelijk, waardoor de flensjes korter gebakken hoeven worden en zacht blijven. Roer met een vork het water en de bloem door elkaar tot een kruimelig deeg.
  2. Als het genoeg is afgekoeld kun je het met je handen gaan kneden tot een soepel deeg. Het is belangrijk om dat zeker 5 tot 10 minuten te doen, zodat er echt een soepel deeg ontstaat.
  3. Bestrijk het deeg met een laagje zonnebloem olie, leg in een kom, dek af met huishoudfolie en laat een half uurtje rusten.
  4. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de eend staat (bij mij was dat 200 graden).
  5. Snij ondertussen de komkommer en wortel in reepjes en de bosui en het pepertje fijn. Zet alles klaar in bakjes of glaasjes en dek even af met een folietje.
  6. Zet de eend op tijd in de oven en bak volgens de instructies op de verpakking.
  7. Verhit een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. En zet een bord en theedoek klaar voor de gebakken flensjes.
  8. Kneed het deeg even kort door en verdeel het in 8 gelijke balletjes en druk iets plat. Dek het deeg dat je niet gebruikt af met een theedoek, zodat het niet uitdroogt.
  9. Neem nu steeds 2 bolletjes deeg. Bestrijk er één met wat sesamolie en leg de tweede er bovenop. Rol de flensjes met een deegroller samen uit tot een dunne lap van ongeveer 18 cm doorsnee. Gebruik eventueel wat olie op je aanrecht en op de deegroller om plakken te voorkomen.
  10. Leg de deegplak nu in de pan en doe de deksel erop. Laat bakken tot je ziet dat er luchtbellen ontstaan, draai het dan om en bak weer tot er luchtbellen ontstaan. Leg dan op het bord en dek af met de theedoek, zodat het warm blijft en niet uitdroogt.
    Het bakken zou in totaal nooit langer dan twee minuten moeten duren, anders worden ze te droog. Duurt het langer, zet dan het vuur iets hoger. Maar niet te hoog, want de flensjes mogen niet verkleuren. Het is ook belangrijk om de deksel erop te leggen, want anders krijg je ook te droge flensjes.
  11. Herhaal stap 9 en 10 met de rest van de deegbolletjes. Trek de flensjes daarna voorzichtig los van elkaar, het is belangrijk dat je dit doet terwijl ze nog warm zijn.
  12. Serveer de warme flensjes met de Peking eend, groenten en saus en laat iedereen zijn flensjes zelf beleggen.

Eet smakelijk!


Combineer de Chinese flensjes met een van deze gerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.