Een uitgebreid kerstmenu hoeft geen bakken met geld te kosten. Met dit menu zet je een heerlijk, smaakvol kerstdiner op tafel voor ongeveer €4,50 per persoon*. Ondanks het budget hoef je echt niet in te binden op smaak, het zijn drie heerlijke gerechten!

Je start met gevulde hamkaas aardappelen. Een lekker voorafje dat je makkelijk kan voorbereiden en bij iedereen in de smaak zal vallen. Daarna zet je een feestelijke lasagne op tafel, en niet zomaar een lasagne. Deze lasagne maak je met stoofvlees, dat kost even tijd, maar dan heb je ook wat!

En dan natuurlijk nog het toetje, een lekker appelgebakje gemaakt van bladerdeeg. Serveer hem met vanillevla of een bolletje ijs en je hebt een heerlijk toetje.

*Ervan uitgaande dat je voor 6 personen kookt en natuurlijk afhankelijk van de supermarkt waar je boodschappen doet.

KokenKoken

Ingrediënten voor 6 personen

Gevulde hamkaas aardappels
Ca. 900 gr aardappels (1 grote of 2 kleine per persoon)
100 gr hamblokjes
100 gr geraspte kaas
2 bosuitjes
Zout en peper naar smaak
Saus voor erbij (bv. knoflooksaus, mayonaise of zure room)

Feestelijke lasagne
700 gr sukadelappen
10 gr bloem
30 gr verse Italiaanse kruiden (bv. tijm, rozemarijn en salie)
2 uien
1 blokje runderbouillon
Eventueel 150 ml rode wijn
400 gr tomatenblokjes (blikje)
1 stronk broccoli
200 gr geraspte kaas
30 gr boter
30 gr bloem
300 ml melk
1 bol mozzarella
4 tomaten

Appel-bladerdeeg gebakjes
6 plakjes bladerdeeg
1 appel (ca. 200 gr)
50 gr abrikozenjam
80 gr suiker
0,5 tl kaneel
1 ltr vanille vla of ijs

Zo maak je dit budget kerstmenu

Je kan eigenlijk alles van te voren klaar maken, zet het gewoon voor het serveren nog even in de oven en je bent klaar. Super handig en een stuk gezelliger als je tijdens het kerstdiner ook lekker aan tafel zit :)

Feestelijke lasagne

Als eerste de lasagne, want deze wordt nog lekkerder als je hem een dagje eerder maakt. De smaken trekken er dan lekker in en de saus wordt wat dikker en romiger. Behalve de feestelijke smaak, ziet hij er ook super uit voor  het kerstdiner, mooi rood met een (soort) kerstboom in het midden.

Maak het dus een dag van te voren klaar, inclusief bakken in de oven. Bak hem dan voor het kerstdiner nog eens 40 minuten op 200 graden, maar dek halverwege af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet verbrand.

Bekijk hier het recept voor feestelijke lasagne >>

Hamkaas aardappels

Deze gevulde aardappels zijn een lekker begin van jullie kerstmenu. Lekker crunchy gebakken aardappels gevuld met ham en gesmolten kaas. En lekker makkelijk om te maken :) Bereid ze alvast voor t/m stap 6 van het recept, dan staan ze daarna in een kwartiertje op tafel.

Hier vind je het recept voor de hamkaas aardappels >>

Appel-bladerdeeg gebakjes

Dan is het toetjestijd! Deze lekkere gebakjes maak je van bladerdeeg en geraspte appel. Lekker crunchy aan de buitenkant en smeuïg en zoet aan de binnenkant. Serveer ze met vanillevla, waar je ze lekker in kan dopen. Een heerlijke combi! Of serveer met een bolletje ijs, kaneelijs past er bijvoorbeeld goed bij.

Lees hier hoe je de appel-bladerdeeg gebakjes >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.