Voor dit menu hoef je niet aan tafel te zitten. Erg leuk bijvoorbeeld voor een walking dinner of een buffet. Het zijn allemaal streetfood gerechten die je makkelijk met de hand eet.  En je reist meteen de hele wereld af, want ieder gerecht komt van een ander werelddeel.

We starten in Italië met lekker sappige salieworstjes. Serveer ze aan spiesjes, zo heb je geen bord en bestek nodig. Dan reizen we door naar de Verenigde Staten, naar Philadelphia om precies te zijn, voor de alom bekende Philly Cheese steak sandwich. Oké, met dit broodje heb je nog wel kans op wat geknoei, maar dat is het waard :)

Je sluit het menu af met heerlijke Zuid-Koreaanse hotteok. Een soort plat, zoet broodje gevuld met suiker en nootjes. Je bakt het in de hete olie en het doet mij een beetje denken aan donuts.

Ingrediënten voor 6 personen

Salie worstjes
18 kleine worstjes (of 12 grotere)
18 (of 12) grote blaadjes salie
75 ml olie
2 teentjes knoflook
Flinke snuf versgemalen peper
12 satéprikkers

DrankDrank

Philly Cheese steak sandwich
Ca. 1 kilo ribeye
2 rode uien
2 groene paprika's
1 groot stokbrood of 2 afbakstokbroodjes
150 gr provolone (of een andere smeltkaas)
20 gr bloem
30 gr boter
300 ml volle melk

Hotteok
2 tl gist
2 el wittebasterdsuiker
75 ml warm water (niet heet!)
120 gr kleefrijstmeel
90 gr volkorenmeel
0,5 tl zout
120 ml melk
Vulling
60 gr witte basterdsuiker
0,5 tl kaneel
1 el ongezouten pinda's
1 el walnoten
1 el zonnebloempitten
1 el sesamzaad
Snufje zout

Zo maak je het Streetfood menu

Voor dit menu kan je veel voorbereiden, maar het vlees, zowel de worstjes als de ribeye van het hoofdgerecht kun je het beste pas op het laatste moment bakken. Dan is het nou eenmaal het lekkerste!

Zuid-Koreaanse hotteok

Voor dit menu is het handig om te starten met het toetje, want het deeg moet ongeveer anderhalf uur rijzen. Ze worden meestal warm gegeten, direct na het bakken, maar koud vond ik ze ook lekker. Je kan ervoor kiezen om ze pas te bakken als je het gaat serveren, maar het is praktischer om ze van te voren te maken. Leg ze voor het serveren gewoon even in de oven om op te warmen. Ongeveer 10 minuten op 175 graden is genoeg.

Bekijk hier het recept voor Zuid-Koreaanse hotteok >>

Philly cheese steak sandwich

Bereidt als tweede de Philly cheese steak sandwich voor. Je kan de saus en de groenten alvast maken en ook het vlees alvast snijden. Omdat je heel dunne plakjes van het vlees moet snijden is het handig om te zorgen dat het vlees licht bevroren is, dan gaat het veel makkelijker.

Lees hier hoe je de Philly cheese steak sandwich maakt >>

Salie worstjes

Dan de salieworstjes, deze zijn megamakkelijk te maken. Je koopt gewoon worstjes, wikkelt er wat salie om, even bakken en klaar is kees... Daar heb je nauwelijks een recept voor nodig.

Hier lees je precies hoe je de salie worstjes maakt >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.