Salie worstjes

Deze salieworstjes zijn heerlijk en heel makkelijk te maken. Net iets lekkerder en bijzonderder dan gewone worstjes. Je hebt er nauwelijks een recept voor nodig. Het is een leuk en lekker voorgerechtje, bijvoorbeeld bij dit streetfood menu.

Het leukste en handigste is als je wat kleinere worstjes kunt vinden. Toen ik boodschappen ging doen hadden ze die nergens, dus werden het 2 grotere per persoon. Ook lekker, maar het is makkelijker aan de stokjes te rijgen als ze wat korter zijn... Kies trouwens wel gewoon de worstjes die jij het lekkerste vindt, of dat nou kip-, rund- of varkensworstjes zijn, het kan allemaal :)

Ingrediënten voor 6 personen

18 kleine worstjes (of 12 grotere)
18 (of 12) grote blaadjes salie
75 ml olie
2 teentjes knoflook
Flinke snuf versgemalen peper
12 satéprikkers

KokenKoken

Zo maak je salieworstjes

  1. Doe de olijfolie in een ruime kom en pers de knoflook erbij uit. Voeg een flinke snuf versgemalen peper toe en roer door elkaar.
  2. Haal een worstje door olie en wikkel er een blaadje salie omheen. Prik het blaadje vast met 2 satéprikkers. Herhaal met de andere worstjes en prik steeds 3 (of 2 grote) worstjes aan elkaar vast.
  3. Verhit een grilpan, of zet de BBQ aan. Bak de worstjes gaar volgens de verpakking (het ene soort worstje moet langer of korter dan de andere soort).
  4. Serveer direct uit de pan of van de BBQ aan de spiesjes.

Eet smakelijk!


Deze makkelijke recepten wil je ook proberen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.