Vegan rijstvel loempia's

Deze vegan rijstvel loempia's zijn gevuld met mihoen, groenten, mango en pittige pinda's. Een lekker voorgerechtje bij dit plantaardige menu of serveer als lekkere en best gezonde snack bij een biertje. Het leuke aan zelf loempia's maken is dat je ze kan vullen met wat je maar wil. Je kan lekker variëren en experimenteren met jouw favoriete ingrediënten!

Je serveert ze koud en kan ze dus makkelijk voorbereiden. Draai ze wel pas kort voor het serveren in elkaar, dan zijn ze lekker vers. Het in elkaar rollen vond ik de eerste paar keer nog wat gepriegel, maar na een paar loempia's gaat het steeds makkelijker. Nog een tip: zorg dat je de vellen maar kort weekt in water dat niet al te heet is, anders worden ze veel te zacht.

Ingrediënten voor 8 loempia's

50 gr mihoen
75 gr peultjes
75 gr taugé
75 gr wortel
1/4 mango
75 gr pittig gekruide pinda's en/of cashewnoten
8 rijstvellen van ca. 16 cm doorsnee
Chilisaus en/of sojasaus

Zo maak je deze vegan rijstvel loempia's

  1. Rasp de wortel, schil de mango en snij in dunne reepjes. Hak de pinda's grof. Doe alle drie in bakjes en zet apart tot gebruik.
  2. Verwijder de draad van de peultjes, je kan die er makkelijk aftrekken vanaf het steeltje. Snij ze daarna over de lengte in reepjes.
  3. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de peultjes een minuut, spoel daarna af onder koud water en bestrooi met wat peper en zout. Blancheer de taugé een halve minuut en spoel ook af onder koud water. Doe beide in bakjes en zet ook klaar.
  4. Kook de mihoen gaar volgens de uitleg op de verpakking en spoel daarna af met koud water. Ze ook klaar in een bakje.
  5. Vul nu een ruime schaal waar de rijstvellen plat in kunnen met heet water. Je gaat nu één voor één de loempia's maken.
  6. Pak met 2 handen een rijstvel wast en haal door het hete water tot het zacht is, dat duurt ongeveer 10 seconden.
  7. Leg dan op een bord of plastic snijplank en leg een achtste van peultjes, mihoen, wortel, mango en taugé in een rechte lijn op het vel iets naast het midden, druppel er een klein beetje chilisaus op. Strooi er een paar stukjes pinda over (niet te veel, wat je overhoud serveer je los bij de loempia's).
  8. Vouw nu de korte kant over de vulling en druk voorzichtig aan. Vouw de zijkanten erover heen en rol de loempia op. Herhaal stappen 6 en 7 voor de andere 7 loempia's.
  9. Serveer de loempia's met chilisaus, sojasaus en de rest van de pinda's.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer vegan voorgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.