Linzen köfte (vegan)

Deze linzen köfte is een heerlijk vegan alternatief voor köftes van gehakt. Je maakt ze van rode linen en bulgur. Breng ze op smaak met onder andere knoflook, gemalen komijn, paprikapoeder, munt en peterselie. Het is supermakkelijk om te maken en ook heel goed voor te bereiden. Heel handig dus voor bij een 3 gangen menu. 

Ingrediënten voor 6 personen

150 gr rode linzen
300 ml water
60 gr bulgur
1 ui
2 teentjes knoflook
3/4 tl komijnpoeder
3/4 tl zout
1,5 tl paprikapoeder
2 el citroensap
15 gr verse munt
15 gr verse peterselie
4 el tomatenpuree

Zo maak je linzen köfte

  1. Doe de linzen in een pan, samen met het water. Breng aan de kook en laat zo'n 5 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Roer nu de bulgur erdoor en haal de pan van het vuur. Laat in de pan helemaal afkoelen, ondertussen zal de bulgur het vocht opnemen en zacht worden.
  3. Nu zet je alle andere onderdelen klaar: snipper de ui heel fijn (het gaat rauw door de linzen heen, dus je moet echt kleine stukjes maken).
  4. Doe in een ruime schaal en pers de knoflook erbij uit. Voeg ook de juiste hoeveelheden zout, komijn, paprikapoeder, citroensap en tomatenpuree toe.
  5. Snij de blaadjes van de munt en de peterselie fijn en voeg ook toe. Meng alles door het linzenmengsel als deze is afgekoeld.
  6. Mix goed door elkaar en bewaar in de koelkast tot gebruik. Hoe langer het staat, hoe beter de smaken intrekken. Ik zou het minstens een uur in de koelkast zetten.
  7. Vorm daarna met je handen 12 rolletjes van de linzenköfte.
  8. Serveer de köfte met pita's (zoals op de foto), of rol ze in ijsbergsla en/of wraps. 

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer vegan recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.