Chinese gebakken erwten met ham

Deze erwten met ham zijn een heerlijk bijgerechtje voor de Chinese rijsttafel. Je roerbakt de erwten met ham en bamboescheuten. Het is een neutraal gerecht dat je alleen met wat zout, peper en sesamolie op smaak brengt.

Erg lekker bijvoorbeeld bij char siu of deze aubergine met gehakt. En nog een voordeel: het staat in 10 minuten op tafel :)

TIP:  Je hebt maar een klein beetje bamboescheuten nodig, hou je over? Voeg het gewoon toe aan een wokgerecht, dankzij de neutrale smaak past het overal bij.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gr erwtjes
100 gr ham
100 gr bamboescheuten
2 tl aardappelzetmeel
1 tl sesamolie (meer of minder naar smaak)

Zo maak je de erwten met ham

  1. Verhit wat olie in koekenpan of wok. Snij ondertussen de bamboescheuten in iets kleinere stukjes. Doe de aardappelzetmeel in een bakje en roer er 2 eetlepels koud water doorheen.
  2. Doe de ham in de pan en bak 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur dan iets lager en voeg de bamboe en erwtjes toe. Bak een minuut of 5 tot de erwten goed heet zijn.
  3. Voeg dan 50 ml water toe en breng aan de kook. Roer het zetmeelmengsel even door en giet in de pan terwijl je de erwten goed doorroert. Als het goed gemengd is haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper, zout en de sesamolie.

Eet smakelijk!

KokenKoken

Meer lekkere bijgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.