Chinese rijstsoep

Rijstsoep wordt in China vaak gemaakt van overgebleven gekookte rijst, een handige manier om verspilling tegen te gaan. Maar je kan de rijst ook speciaal koken om er vervolgens deze soep van te maken. Erg lekker! Doordat je de rijst eigenlijk twee keer kookt wordt het lekker zacht.

Ik maakte het met shi takes en paksoi als bij- of voorgerecht. Maar je kan zelf naar smaak groentes en eventueel ook vlees of tofu toevoegen, zodat je er een volledige maaltijd van maakt. Of  maak hem als onderdeel van een Chinees menu.

Ingrediënten voor 4 personen:

175 gr rijst (ongekookt)
150 gr shitakes
250 gr paksoi
2 el sojasaus
1 tl witte peper
850 ml runderbouillon (groente als je liever vegetarisch eet)
Sojasaus naar smaak
Sesamolie naar smaak

Zo maak je Chinese rijstsoep

  1. Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
  2. Snij de shitakes in reepjes. Snij ook de paksoi in reepjes, maar hou het witte deel apart van het groene blad.
  3. Verhit wat olie in een wok en bak de shitakes tot ze zacht worden, voeg dan het witte deel van de paksoi en bak nog 4 à 5 minuten mee. Roer de sojasaus en witte peper erdoor en haal van het vuur.
  4. Breng de bouillon in een ruime pan aan de kook en voeg de rijst toe. Roer er goed doorheen.
  5. Breng de bouillon op smaak met wat sojasaus en peper en roer de gebakken paksoi en shitakes erdoor. Roer als laatste het groene deel van de paksoi erdoor en haal daarna direct van het vuur.
  6. Schep in kommen en druppel er wat sesamolie over.

Eet smakelijk!


Meer heerlijke soeprecepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.