Wil je voor een etentje graag een lekker plantaardig menu op tafel zetten? Dan heb ik hier een paar lekkere recepten voor je. Ik maakte dit menu voor de week zonder vlees & zuivel, een initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. Je maakt drie smaakvolle gerechten waarbij je de dierlijke producten totaal niet mist!

Je start met rijstvel loempia's, gevuld met mihoen, groenten, mango en pittige pinda's. Als hoofdgerecht maak je een falafel bowl met couscous, pompoen en bimi. Lekker met een saus van sojayoghurt en wat harissa. Het toetje is een heerlijk, frisse meloenshake met citroensorbet. Ook erg lekker al tussendoortje op een hete zomerdag.

Ingrediënten voor 4 personen

Rijstvel loempia's
50 gr mihoen
75 gr peultjes
75 gr taugé
75 gr wortel
1/4 mango
75 gr pittig gekruide pinda's en/of cashewnoten
8 rijstvellen van 16 cm
Chilisaus en/of sojasaus

Falafel bowl
Ca. 24 falafels
800 gr pompoenblokjes
400 gr bimi
300 gr couscous
2 pita's
100 gr sojayoghurt (suikervrij)
1 citroen
4 el harissa (meer of minder naar smaak)
Zwarte en witte sesamzaadjes
2 el zonnebloemolie
5 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Meloenshake met citroensorbet
Halve à drie kwart galia meloen (afhankelijk van de grootte)
750 ml Alpro creamy lemon & lime
1 citroen
500 ml citroensorbet

KokenKoken

Zo maak je dit plantaardige menu

Alle gerechten in dit menu zijn makkelijk te maken. Bereid zoveel mogelijk voor door alles alvast te snijden en klaar te zetten, dan ben je zo klaar.

Rijstvel loempia's met mango en pittige pinda's

Deze loempia's van rijstvellen serveer je koud en kan je dus makkelijk voorbereiden. Bereid alvast alle onderdelen van de vulling voor, maar draai ze wel pas kort voor het serveren in elkaar, dan zijn ze lekker vers. Het in elkaar rollen vond ik de eerste paar keer nog wat gepriegel, maar na een paar loempia's gaat het steeds makkelijker.

Bekijk hier het recept voor vegan rijstvelloempia's >>

Falafel bowl

Net als de rijstvel loempia's zit deze bowl vol groentes, aangevuld met lekkere falafels, een vegan yoghurtsaus en een beetje pit van harissa. Als je zelf falafels maakt, kan je ze gewoon van te voren klaar maken en daarna even opwarmen in de oven of in een pan.

Lees hier hoe je de falafelbowl maakt >>

Meloenshake met citroensorbet

Dit toetje is lekker fris en perfect voor warme dagen. Een lekkere lichte afsluiting van het menu. Je kan de meloen van te voren vast in blokjes snijden. Maar verder is het zo snel gemaakt, dat je het niet hoeft voor te bereiden.

Hier vind je het recept voor de meloenshake met citroensorbet >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.