Heb jij al een Cheflix abonnement? Zeker een aanrader, want het is superleuk om lekkere recepten van echte chefs te leren! Met dit menu heb je alvast een voorproefje van al het lekkers dat je op Cheflix kunt vinden. Ik maakte een menu op basis van 3 recepten van deze lekkere streamingdienst.

We beginnen met een voorgerecht van Deense chef Søren Selin, bierpannenkoekjes met tartaar. Dit gerecht heeft typisch Scandinavische smaken, heel puur en neutraal. De smaken vullen elkaar goed aan, zonder dat één van de smaken de rest overstemt. Het hoofdgerecht is gebaseerd op een recept van chef Stefan van Sprang, een heerlijke, zachte sukade met spruitjessalade. Ik maakte er zelf nog een puree van aardappel en knolselderij bij.

We sluiten af met een heerlijke combi van Italiaanse en Nederlandse smaken, een stroopwafel tiramisu. Een recept van vader en zoon Erik & Juliën van Loo, die samen een heerlijke Masterclass op Cheflix presenteren.

Ingrediënten voor 4 personen

Bierpannenkoekjes met tartaar
400 gr bavette
1,5 el olijfolie
125 ml crème fraîche
15 gr dragon
40 gr boter
2 eieren
45 gr bloem
25 ml bruin bier
100 ml volle melk
5 radijsjes
15 gr bieslook
Bakje tuinkers
1 chioggia biet
1 tl venkelzaad
2 steranijs
1 tl zout
50 gr suiker
150 ml azijn
100 ml water

Sukade met spruitensalade en knolselderijpuree
1 kilo sukade (liefst in 4 gelijke lappen)
24 spruitjes
2 el rijstazijn
1 ui
1 prei
1 kleine knolselderij
4 stengels bleekselderij
1 wortel
300 ml rode wijn
450 gr aardappels
45 gr boter
450 ml melk
1 of 2 champignons
500 ml zonnebloemolie
15 zwarte peperkorrels
3 blaadjes laurier
0,5 tl kaneel
50 gr boter

Stroopwafel tiramisu
275 gr stroopwafels
300 gr mascarpone
30 gr eidooiers
60 gr eiwitten
130 gr suiker
2 kopjes espresso (koud)
60 ml Tia maria
Eventueel cacaopoeder ter garnering

KokenKoken

Zo maak je het cheflix menu

Ik koos deze gerechten, omdat je veel voor kunt bereiden en je niet van alles tegelijk hoeft te doen. Dat maakt het relatief makkelijk om dit menu te maken. Hou er wel rekening mee dat je alles bij elkaar een uur of 6 bezig bent om alles te maken. Dat is je tijd zeker waard!

Sukade met spruitjessalade en knolselderijpuree

Je begint met het hoofdgerecht. Het originele recept van Stefan van Sprang is een kalfssukade met sukadeharen en spruitjessalade. Ik ging voor een gewone sukade, maar bereide deze wel op dezelfde manier als de chef. Oftewel 4 uur zachtjes stoven, dan af laten koelen en vervolgens vlak voor het serveren nog even bakken. De sukade haren maak je van wat plukjes vlees die je na het stoven van de zijkanten afhaalt en frituurt. Een lekker stukje crunch voor erbij. Je kan eigenlijk alles t/m stap X alvast maken, dan sta je nog maar 10 tot 15 minuten in de koken tussen het voor- en hoofdgerecht in.

Bekijk hier het recept van de sukade met spruitjessalade en knolselderijpuree >>

Stroopwafel tiramisu

Terwijld e sukadelapjes staan te stoven maak je het toetje vast klaar, zodat deze goed kan opstijven in de koelkast. Je gebruikt voor deze tiramisu geen lange vingers, maar oerhollandse stroopwafels. Ik gebruikte karamel-zeezout stroopwafels, maar met gewone kan het ook! Bereid je wel voor op een moe arm, want het eigeel klop je au-bain-marie met de hand op. Eigenlijk hoor je de eiwitten daarna ook met de hand te kloppen, maar dat deed ik toch maar even met de elektrische mixer ;)

Hier vind je het recept voor stroopwafel tiramisu >>

Bierpannenkoeken met tartaar

Als laatste de bierpannenkoeken met tartaar. Het handige van dit gerecht is dat je het op kamertemperatuur serveert, je kan de pannenkoeken dus van te voren al bakken. Snij alle ingrediënten ook alvast, dan hoef je het alleen nog 'in elkaar te zetten' als je aan tafel wilt. Zorg wel dat je de bieten ruim op tijd in de azijn zet, zodat de smaak er goed in kan trekken. Dit kun je eventueel een dag van te voren al doen.

Lees hier hoe je de bierpannenkoeken met tartaar maakt >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.