Vegan falafel bowl

Gepubliceerd op 7 maart 2022 om 07:01

Deze vegan falafelbowl zit vol smaak. Van zoete pompoen, kruidige falafels tot pittige harissa. Een heerlijke maaltijd, gewoon doordeweeks of bijvoorbeeld als onderdeel van dit plantaardige menu.

Je kan ervoor kiezen om de falafels zelf te maken, maar daarvoor heb ik (nog) geen recept voor je. Die van mij smaakten heerlijk, maar vielen helaas wel steeds uit elkaar. Ik kan je in ieder geval wel vertellen dat komijn, knoflook, koriander en peterselie goede smaakmakers zijn voor jouw falafel. Maar voor nu bevat deze bowl kant-en-klare falafels :)

Ingrediënten voor 4 personen

Ca. 24 falafels
800 gr pompoenblokjes
400 gr bimi
300 gr couscous
2 pita's
100 gr sojayoghurt (suikervrij)
1 citroen
4 el harissa (meer of minder naar smaak)
Zwarte en witte sesamzaadjes
2 el zonnebloemolie
5 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

KokenKoken

Zo maak je deze vegan falafel bowl

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de pompoenblokjes met de 2 eetlepels zonnebloemolie en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bak in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde, hussel halverwege door.
  2. Stoom of kook de bimi beetgaar. Stomen duurt ongeveer 6 minuten, koken maximaal 4 minuten. Bestrooi daarna met peper en zout.
  3. Meng de couscous met de 4 eetlepels olijfolie en een halve theelepel zout in bak of schaal met deksel. Giet er 300 ml kokendheet water bij. Roer goed door en doe de deksel erop. Laat staan tot gebruik.
  4. Snij de pita's doormidden en bestrijk met de rest van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en leg de laatste 5 minuten bij de pompoen in de oven, net als de falafels, zodat die op kunnen warmen. Bestrooi de pompoen met de sesamzaadjes zodra het uit de oven komen en hussel voorzichtig door elkaar.
  5. Rasp de citroen en roer de rasp door de sojayoghurt, knijp een halve citroen uit en voeg ook toe aan de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Alle onderdelen van de bowl zijn nu klaar, dus het is tijd om alles samen te voegen. Leg eerst de bimi in de kommen, zodat de toppen wat over de rand uitsteken. Schep de couscous eroverheen. Leg daarop de pompoen en de falafels. Snij de pita's in 6 puntjes en steek in de couscous. Besprenkel met de yoghurtsaus en de harissa.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens deze vegan recepten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.