Knoflook garnalen

Onlangs waren we op vakantie in Sardinië, echt een aanrader! Heerlijk weer, prachtige omgeving, mooie strandjes en natuurlijk lekker eten. We aten onder andere veel garnalen. 

Daarbij viel de pure smaak van de garnalen mij op. Geen sausjes erbij, gewoon garnalen met wat knoflook, peper en zout. Is niet alleen lekker, maar maakt het ook makkelijk om te maken ;)

Serveer de garnalen ongepeld op een bedje rucola en met een partje citroen en je hebt een heerlijk voorgerechtje. Of, zoals het in Italië genoemd wordt, anti pasti. Het gerecht voor de pasta.  

Ingrediënten voor 6 personen

18 tot 24 grote garnalen, ongepeld
6 grote tenen knoflook
1 `a 2 rode chilipepertjes
3 el olijfolie
50 gr roomboter
1 citroen
Peper en zout
Rucola naar smaak

Zo maak je de knoflook garnalen

  1. Snij de ongepelde garnalen over de rug in. Doe dat voorzichtig, want de buitenkant is hard, dus je mes kan eraf schieten. Verwijder het darmkanaal en leg de garnalen even weg.
  2. Snij de knoflook en de pepertjes fijn.
  3. Verhit de olijfolie en boter in een pan en fruit de knoflook en peper op laag vuur aan, zodat de smaken goed in het vet trekken.
  4. Verhoog het vuur en bak de garnalen in ongeveer 4 minuten per kan gaar. Snij ondertussen de citroen in 6 parten. Verdeel de garnalen op bordjes, eventueel op een bedje van rucola en schep de knoflook-chili olie erover. Serveer met een partje citroen om erover uit te knijpenn.

Eet smakelijk!

TIP! Ik maakte deze knoflook garnalen als onderdeel van het Sardijnse menu. Een menu met niet drie maar vier gangen, zoasl in Italië gebruikelijk:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.