Zet jij met koningsdag een lekkere oranje menu op tafel? Ik heb 3 lekkere oranje receptjes voor je. Die overigens helemaal niet Nederlands zijn, maar wel heel lekker :)

Start met pompoen gnocchi met oranje pesto van paprika, een lekker smaakvol, Italiaans gerechtje. Dan het hoofdgerecht, orange chicken, de naam maakt meteen duidelijk waarom het in dit menu past. Het is een soort ver-Amerikaanse versie van een Chinees gerecht. Je bakt de kip lekker knapperig en roert het daarna door de saus. Die is smaakt naar sinaasappel met een beetje pit.

Het toetje is gemaakt van zoete aardappel, een lekkere romige puree die je serveert op een krokant koekje met een beetje extra pure chocola. Voor het mooie oranje kleurtje voegde ik wel wat kleurstof en eetbare oranje glitter toe, maar dat kan je weglaten. Ik vond het zelf verassend lekker en was blij dat we er een paar over hadden! Ze zijn ook lekker bij een kopje thee :)

Ingrediënten voor 6 personen

Pompoen gnocchi met oranje pesto
1 kleine flespompoen
250 gr bloem (liefst type 00)
1 ei
25 gr parmezaan
Pesto
1 rode paprika
1 gele paprika
2 el olijfolie
1,5 el extra vierge olijfolie
30 gr parmezaan
30 gr pijnboompitten
1 teen knoflook
2 takjes basilicum +extra voor garnering

Orange chicken
3 sinaasappels
100 gr suiker
3 el rijstazijn
3 el lichte sojasaus
0,5 / 1 tl chilivlokken
3 tenen knoflook
3 cm gember
3 el water
100 gr maizena
1 kilo kipfilet of kipdijfilet
2 eieren
60 gr bloem
0,5 tl zout
Roerbakgroenten voor erbij
Zonnebloemolie om in te frituren
Bosuitje

Zoete aardappeltoeven op krokante koekjes
375 gr zoete aardappel
60 gr boter
55 gr lichtbruine suiker
0,5 tl kaneel
1 ei
Mespunt oranje kleurstof
60 gr pure chocola (minimaal 70%)
Koekjes
140 gr suiker
25 gr bloem
1 eiwit
Snuf zout
1 tl vanille extract
100 gr blanke hazelnoten

 

KokenKoken

Zo maak je het oranje menu

Hieronder vind je de recepten voor alle gerechten van dit menu, je kan een deel weer van te voren bereiden. Bak wel de gnocchi en de kip pas als jullie gaan eten, dan smaken ze het lekkerst!

Zoete aardappeltoeven op krokante koekjes

Als eerste maak je het toetje, je kan deze makkelijk een dag van te voren klaar maken. Bewaar het in de koelkast, maar haal er wel een uurtje van te voren uit, zodat het op kamertemperatuur is als je het gaat eten. Vind je het teveel gedoe om alles zelf te maken, koop dan gewoon koekjes in de supermarkt. Kies lekker krokante koekjes, bijvoorbeeld kletskoppen.

Bekijk hier het recept voor deze zoete aardappeltoeven op krokante koekjes >>

Pompoen gnocchi met oranje pesto

Het breiden van deze gnocchi kost even wat tijd, maar de pesto is dan weer heel gemakkelijk. Ik maakte het van verse paprika's, maar je kan ook gegrilde paprika uit een pot gebruiken, dat scheelt je weer wat tijd. Je bereidt alles voor t/m stap 14, zodat je de gnocchi alleen nog hoeft te bakken vlak voor het serveren.

Lees hier hoe je pompoen gnocchi met oranje pesto maakt >>

Orange chicken

Als laatste bereid je de orange chicken voor. Je kan de saus gewoon van te voren vast klaar maken, warm hem op middel-laag vuur op terwijl je de kip frituurt en groente wokt. Ik nam gewoon een zakje voorgesneden wokgroenten voor erbij, maar als je echt voor oranje gaat kan je natuurlijk ook wortels kiezen. De kip kan je ook vast voorbereiden, tot stap 5.

Lees hier het volledige recept voor orange chicken >>

Eet smakelijk!