Choco-lovers opgelet, dit menu gaan jullie lekker vinden! Drie gangen vol met chocola! Waarom ik zo lang gewacht heb met dit menu weet ik niet, want ik hou van chocola en dit menu was echt heerlijk!

Je start met een zoete aardappelsoep op smaak gebracht met chilipoeder en cacaonibs. Ik hou van pureersoepen en deze is echt heel goed! Een beetje zoet, een beetje bitter en een beetje pit. Maar het wordt nog beter want als hoofdgerecht serveer je tagliatelle met lamsragout waarin cacao zit. Je garneert het met parmezaan en extra pure chocola (liefst ruim 80 procent). Klinkt gek, maar het is zo lekker, echt comfort food.

En na deze twee topgerechten moet je natuurlijk wel in stijl afsluiten. Dat lukt makkelijk met een triple chocolate blondie met kersencrunch. Witte, melk en pure chocolade, gecombineerd met crunchy gevriesdroogde kersen. Heerlijk smeuïg met een knapperig korstje. Serveer eventueel met een bolletje ijs en je gasten rollen vol, maar voldaan naar huis :) (en ze willen heel graag terugkomen voor een volgend etentje bij jou!)

Ingrediënten voor 6 personen

Zoete aardappelsoep met cacaonibs
750 gr zoete aardappel
125 gr wortel
1 ui
1 rood pepertje
0,5 tot 1 tl chilipoeder
0,5 tl zout
2,5 el cacaonibs + extra voor garnering
750 ml groentebouillon
6 el mascarpone
60 gr veldsla
Ca. 12 blaadjes munt
Scheutje olijfolie
Grof zeezout naar smaak

Tagliatelle met lamsragout en cacao
800 gr lamsgehakt
400 gr tagliatelle
3 à 4 sjalotjes (afhankelijk van de grootte)
1 liter bouillon (kip of groente)
1 el fijngehakte verse tijm
1 el fijngehakte verse rozemarijn
2,5 el tomatenpuree
2,5 el cacao
4 blaadjes laurier
4 tenen knoflook
300 gr mascarpone
40 gr parmezaan
20 gr extra pure chocola (>80%)

Triple chocolate blondie met kersencrunch
100 gr boter
215 gr witte chocola
2 eieren
125 gr lichtbruine basterdsuiker
0,25 tl zout
135 gr bloem
1 tl bakpoeder
65gr pure chocola
65 gr melkchocola
25 gr gevriesdroogde stukjes kers + extra voor garnering
Eventueel chocolade ijs voor erbij

KokenKoken

Zo maak je het chocolade menu

Je kan bijna alles goed voorbereiden voor dit menu, zowel de soep, blondie als ragout maak je van te voren vast klaar. Met name de blondie wordt alleen maar lekkerder, maak die een dag van te voren voor de beste smaak. Eigenlijk kook je alleen de pasta pas als je gaat eten en bereid je de garnering voor de soep ook pas op het laatste moment. De rest doe je lekker van te voren.

Triple chocolate blondie met kersencrunch

Deze blondies wil je proeven! Met dit recept maak je meer dan je nodig hebt als toetje voor 6 personen en ook dat wil je! Heerlijk om een dag later nog eens bij de thee of koffie te eten. Of gewoon nog een keer als toetje. Maak ze een dag van te voren en bewaar ze afgedekt op kamertemperatuur.

Bekijk hier het recept voor triple chocolate blondie met kersencrunch >>

Zoete aardappelsoep met cacaonibs

De soep kan je, net als de blondie, alvast een dag van te voren maken of in ieder geval gewoon van te voren op de dag zelf. Warm hem op middelmatig vuur op en maak ondertussen de garnering van veldsla, munt, olijfolie en zout. (de sla wordt slap als je die te ver van te voren mengt met de olie). Verder is het heel makkelijk, gewoon de aardappel en groenten gaar koken en de hele boel pureren tot een dikke, gladde soep.

Lees hier precies hoe je de zoete aardappelsoep met cacaonibs maakt >>

Tagliatelle met lamsragout en cacao

Maak ook hier het grootste deel van het gerecht van te voren klaar (t/m stap 4) en warm even op terwijl je de tagliatelle kookt. Omdat er geen groente bij zit maakte ik er nog een simpele salade bij van tomaat, ui, peper, zout en olijfolie. De frisse tomaten passen goed bij de volle smaak van de ragû.

Lees hier het volledige recept voor tagliatelle met lamsragû en cacao >>

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.