Ik hou van pureersoepjes, lekker veel groenten (of in dit geval zoete aardappel) glad gepureerd met iedere smaakmaker waar je zelf van houdt. Lekker makkelijk en lekker gezond.
En met iedere smaakmaker bedoel ik ook iedere smaakmaker, want deze zoete aardappelsoep breng je op smaak met cacaonibs en chilipoeder. Een beetje zoet, een beetje bitter en een beetje pit. Ik maakte hem als voorgerecht bij megalekkere chocolade menu, maar je kan hem ook als hoofdgerecht maken. Deze hoeveelheid is voor 2 à 3 personen, lekker met een warm stokbroodje erbij.
Ingrediënten voor 6 personen
750 gr zoete aardappel
125 gr wortel
1 ui
1 rood pepertje
0,5 tot 1 tl chilipoeder
0,5 tl zout
2,5 el cacaonibs + extra voor garnering
750 ml groentebouillon
6 el mascarpone
60 gr veldsla
Ca. 12 blaadjes munt
Scheutje olijfolie
Grof zeezout naar smaak
Zo maak je zoete aardappelsoep met cacaonibs
- Schil de aardappels en snij in blokjes, snij de wortel in plakjes. Snij de ui en het pepertje fijn.
- Verhit een beetje olie in een ruime soeppan en fruit de ui en peper een paar minuten aan op middelmatig vuur tot de ui glazig is.
- Voeg de zoete aardappel, wortel, cacaonibs, het zout en het chilipoeder (bepaal zelf hoe pittig je de soep wilt maken, maar bedenk wel dat je later nog chilipoeder toe kan voegen, als het er eenmaal in zit krijg je het er niet meer uit...) toe en bak nog een paar minuten.
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten rustig koken, tot de wortel en zoete aardappel gaar zijn.
- Laat de soep iets afkoelen en pureer dan helemaal glad met een staafmixer. Doe terug in de pan en hou warm.
- Snij (vlak voor het serveren) de muntblaadjes heel fijn en de veldsla grof. Doe in een kom en mix met de extra vierge olijfolie en wat zout.
- Verdeel de soep over kommetjes, schep er een lepel mascarpone bij en leg het slamengsel erop. Garneer met wat extra cacaonibs.
Eet smakelijk!
Combineer de zoete aardappelsoep met cacao nibs met een van deze hoofdgerechten:
Reactie plaatsen
Reacties