Asperge wraps

Aspergeseizoen, heerlijk! Met asperges kan je alle kanten op, gewoon gekookt, in soep, op een plaattaart of in een quiche. Ik kookte ze deze keer en rolde ze in een wrap voor een heerlijk voorgerechtje of maak deze asperge wraps als lunch.

Naast een asperge vul je de wraps met ei, citroen mayonaise, veldsla en bresaola, een Noord-Italiaans gedroogd en gezouten rundvlees. Het lijkt op een heel lekkere variant van rookvlees. Alles bij elkaar een heerlijk gerechtje dat je makkelijk maakt!

Ingrediënten voor 4 wraps

4 asperges (niet al te dunne)
4 medium wraps
4 eieren
4 handjes veldsla
ca. 2 el citroenmayonaise
100 gr bresaola

KokenKoken

Het recept voor asperge wraps

  1. Schil de asperges goed en snij de onderste 2 centimeter eraf.
  2. Leg de asperges in een ruime pan met licht gezouten water en breng aan de kook. Laat de asperges 4 à 5 minuten koken, haal de pan van het vuur en laat de asperges nog zo'n 15 minuten staan in het hete water. Giet daarna af en dep de asperges droog.
  3. Kook ondertussen de eieren, ik ging voor iets minder dan hard gekookt. Maar je kan ze ook zacht of helemaal hard koken, net wat je lekker vindt.
  4. Leg de wraps op borden en smeer de citroenmayonaise erop uit. Verdeel de veldsla erover en daarna de plakjes bresaola.
  5. Snij de eieren in kleine stukjes en verdeel over de bresaola, bestrooi met peper en eventueel een beetje zout.
  6. Leg de asperge erop, aan een zijkant en zo dat het topje er iets uitsteekt. Rol de wraps op en steek er twee cocktailprikkertjes in om ze vast te zetten. Snij de wraps doormidden en serveer met nog wat extra veldsla.

Eet smakelijk!


Combineer de asperge wraps met een van deze hoofdgerechten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.